Presupusul autor al unui dublu asasinat, eliberat după trei ani

Trei ani de închisoare absolut degeaba. Suspectul în cazul unui dublu asasinat din Hunedoara, condamnat la aproape 26 de ani de detenție, a fost eliberat după numai trei pentru că instanța a decis că nu el este criminalul.

RomaniaTV.net
18 feb. 2019, 15:18
Presupusul autor al unui dublu asasinat, eliberat după trei ani

Judecătorii l-au condamnat la 25 de ani și 8 luni de închisoare, iar acum l-au eliberat după 3 ani. Ovidiu Drîngă a fost acuzat că a ucis în bătaie două femei bolnave din satul Balomir, județul Hunedoara, și că le-a jefuit casa pentru a-i cumpăra iubitei un inel de logodnă. Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 20 ianuarie 2016, bărbatul a pătruns în locuința în care se aflau Lingurar Elena (72 de ani) şi Lingurar Augustina (68 de ani) și ar fi comis oribilele fapte.

“A aplicat lovituri puternice cu pumnii asupra celor două victime, le-a azvârlit din pat pe duşumea, continuând să le lovească intens cu picioarele şi cu un lemn de foc apoi, dintr-o poşetă aflată sub perna victimei Lingurar Ana a luat o pungă din plastic în care se afla un teanc de bani, a scos banii şi i-a pus în buzunarul hainei sale, a aruncat punga în încăpere şi, în timp ce victimele încă gemeau, căzute pe pardoseală, a părăsit imobilul acestora în aceeaşi m odalitate în care intrase. În momentul escaladării porţii spre exterior, una dintre mănuşile purtate, pe care inculpatul le-a scos şi le-a pus în buzunar, a căzut în faţa porţii, fiind identificată de autorităţile de anchetă la cercetarea criminalistică a locului faptei”, se arată în dosar.

Ovidiu Drîngă s-ar fi deplasat, a doua zi, în orașul Hațeg, unde ar fi cumpărat din cei 10.000 de lei furaţi de la cele două bătrâne un inel de aur iubitei sale, în valoare de 732 de lei, şi două telefoane Samsung Galaxy Prime, în valoare totală de 1.500 de lei. Şi-ar fi plătit datoriile, iar a doua zi a mai cumpărat din aceşti bani un autoturism Audi A4, cu suma de 5.800 de lei, o drujbă Sthill cu suma de 400 de lei, precum şi alte bunuri, cheltuind, astfel, toţi banii, conform anchetatorilor.

A fost prins de poliție și dus, logic, în arest. Unde și-ar fi recunoscut faptele, dar după ce ar fi fost bătut crunt de oamenii legii și înfometat timp de 30 de ore. Ulterior, Ovidiu Drîngă a fost condamnat, la Tribunalul Hunedoara, la 25 de ani și 8 luni de închisoare pentru omor calificat. Bărbatul nu a abandonat, însă, lupta și a contestat decizia instanței, la Curtea de Apel Alba Iulia, scrie Cancan.

Ovidiu Drîngă a fost eliberat din arest, plasat sub control judiciar, dar trebuie să respecte anumite reguli. Decizia este definitivă și a fost dictată în februarie 2019.

“În baza art. 242 al. 2 Cod procedură penală înlocuiește măsura arestării preventive luată prin încheierea judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Hunedoara din data de 27.01.2016 față de inculpatul Drîngă Ovidiu Ionuț cu măsura preventivă a controlului judiciar.

În baza art. 215 al. 1 Cod procedură penală, pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații:

    a) să se prezinte la instanța de judecată ori de câte ori este chemat;
    b) să informeze de îndată Curtea de Apel Alba Iulia cu privire la schimbarea locuinței;
    c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa de către Curtea de Apel Alba Iulia, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 al. 2 lit. a si b Cod procedură penală, pe timpul controlului judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații:

    a) să nu depășească limita teritorială a comunei de domiciliu, decât cu încuviințarea prealabilă a instanței, cu excepția deplasărilor la termenele de judecată fixate la Curtea de Apel Alba Iulia;
    b) să nu se deplaseze la o distanță mai mică de 50 de metri de locuința victimelor, situată în satul Balomir nr. 64 jud. Hunedoara.

În baza art. 215 al. 3 Cod procedură penală atrage atenția inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, au stabilit magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Cunoscutul avocat Daniel Ionascu, apărătorul care a obținut decizia-bombă, a confirmat eliberarea clientului său. Avocatul ne-a mărturisit că instanța a avut în vedere că nu mai există elemente care să indice vinovăția inculpatului. Altfel, s-a luat decizia plasării acestuia sub control judiciar, fiind evident că este necesară reluarea anchetei.