Preţ carburanţi 12 februarie 2024. Cât costă un plin luni şi unde se găseşte cea mai ieftină benzină

Potrivit datelor, cea mai ieftină benzină din România se vinde luni cu 6.78 lei și se găsește la acest preț în Dărăbani, Botoșani, la stația Socar. În ceea ce privește prețul la motorină luni, cel mai bun preț pentru acest tip de carburant este de 7.14 lei și o găsiți la acest preț în Arad, Arad, la stația Partener Rompetrol.

12 feb. 2024, 08:52
Preţ carburanţi 12 februarie 2024. Cât costă un plin luni şi unde se găseşte cea mai ieftină benzină

Preţ carburanţi 12 februarie 2024. Tarifele pentru toate orașele din țară au fost publicate de peco-online.ro, iar șoferii pot verifica lista de mai jos pentru a vedea cât costă un litru de benzină standard, motorină standard, benzină premium și motorină premium, dar și GPL pentru ziua în curs.

Cel mai mic preț pentru benzină și motorină 12 februarie 2024

Prețurile la carburanți pentru luni, 12 februarie 2024, au fost afișate și nu au înregistrat modificări mari față de săptămâna precedentă.

Potrivit datelor, cea mai ieftină benzină din România se vinde luni cu 6.78 lei și se găsește la acest preț în Dărăbani, Botoșani, la stația Socar.

 În ceea ce privește prețul la motorină luni, cel mai bun preț pentru acest tip de carburant este de 7.14 lei și o găsiți la acest preț în Arad, Arad, la stația PartenerRompetrol.

Cel mai bun preț la GPL este astăzi de 3.26 lei și se vinde la acest preț în București, la stația OMV, sectorul 2.

Preţ carburanţi 12 februarie 2024 – București

Cel mai mic preț benzină: 6.83 leiCel mai mic preț motorină: 7.32 leiCel mai pic preț GPL: 3.22 lei

Cel mai bun preț pentru benzina standard din București luni, 12 februarie 2024, este de 6,83 lei și se vinde cu acest preț la stațiile Petrom din sectorul 5.
Furnizorul de energie care a anunțat că va crește prețul de 10 ori după expirarea plafonării. Ce spun experții
Cel mai bun preț pentru motorina standard din București este de 7.32 lei și se vinde la acest preț la stația Socar din Sectorul 2.

Cel mai bun preț pentru GPL din București este de 3.26 lei și se vinde la acest preț stația MOL, din Strada Barbu Văcărescu, sector 2.

Preţ carburanţi 12 februarie 2024 – Cluj-Napoca

Cel mai mic preț benzină: 6.88

Cel mai mic preț motorină: 7.37

Cel mai pic preț GPL: 3.31

Preţ carburanţi 12 februarie 2024 – Timișoara

Cel mai mic preț benzină: 6.82

Cel mai mic preț motorină: 7.32

Cel mai pic preț GPL: 3.32

Preț benzină și motorină luni, 12 februarie 2024- Iași

Cel mai mic preț benzină: 6.81

Cel mai mic preț motorină: 7.30

Cel mai pic preț GPL: 3.31

Preţ carburanţi 12 februarie 2024 – Constanța

Cel mai mic preț benzină: 6.88

Cel mai mic preț motorină: 7.34

Cel mai pic preț GPL: 3.29

Pentru mai multe informații referitoare la preț benzină și motorină luni, 12 februarie 2024, consultați peco-online.ro.

FMI: Creşterea economică din Orientul Mijlociu va încetini în 2024 din cauza reducerii livrărilor de petrol şi a conflictului din Gaza

Fondul Monetar Internaţional a declarat duminică că economiile din Orientul Mijlociu au rămas sub previziunile de creştere din cauza reducerilor producţiei de petrol şi a conflictului Israel-Gaza, chiar dacă perspectivele economice globale au rămas rezistente, transmite Reuters.

În ciuda incertitudinilor, ”economia globală a fost surprinzător de rezistentă”, a declarat directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, la Forumul fiscal arab din Dubai, avertizând în acelaşi timp cu privire la un potenţial impact mai larg asupra economiilor regionale al conflictului din Gaza.

Într-un raport economic regional de luna trecută, FMI şi-a revizuit prognoza de creştere a PIB-ului pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord la 2,9% anul acesta, fiind sub previziunile din octombrie, în parte din cauza reducerilor producţiei de petrol pe termen scurt şi a conflictului din Gaza.
Ajutor de la stat pentru cultivatorii de cartofi. Cât urmează să încaseze agricultorii
Luna trecută, FMI şi-a mărit previziunile privind creşterea economică globală, îmbunătăţind perspectivele atât pentru Statele Unite, cât şi pentru China şi invocând o încetinire mai rapidă decât se aştepta a inflaţiei.

Georgieva a spus că economiile vecine cu Israelul şi teritoriile palestiniene au resimţit un impact al conflictul asupra veniturile din turism, în timp ce atacurile la Marea Roşie au afectat costurile de transport la nivel global.

 

Aceşti factori au agravat ”problemele economiilor care încă îşi revin din şocurile anterioare”, a spus ea în cadrul forumului, în marja Summit-ului mondial al guvernelor de la Dubai.

Rebelii Houthi din Yemen, aliniaţi cu Iranul, au vizat nave comerciale cu drone şi rachete în Marea Roşie de la jumătatea lunii noiembrie şi spun că atacurile lor sunt solidare cu palestinienii, în timp ce Israelul loveşte militanţii Hamas în Gaza.

Dar SUA şi aliaţii săi îi caracterizează ca fiind nediscriminatori şi o ameninţare pentru comerţul global.

FMI va publica luni un document care arată că eliminarea treptată a subvenţiilor pentru energie ar putea economisi 336 de miliarde de dolari în Orientul Mijlociu, echivalent cu economiile Irakului şi Libiei la un loc, a spus şefa FMI, Kristalina Georgieva.
Când ar putea fi implementată în România săptămâna de lucru de patru zile. Sistemul este deja testat în multe țări din UE
Georgieva a spus că eliminarea subvenţiilor regresive pentru energie, ”descurajează poluarea şi ajută la îmbunătăţirea cheltuielilor sociale”.

În regiunea Orientului Mijlociu şi Africii de Nord (MENA), subvenţiile pentru combustibilii fosili au reprezentat 19% din PIB în 2022, a spus FMI.

Instituţia a recomandat anularea treptată a subvenţiilor energetice pentru economiile regiunii, inclusiv pentru exportatorii de petrol, şi a sugerat ca alternativă sprijinul direcţionat.

Tehnologia avansată, inclusiv inteligenţa artificială, este o temă cheie de atenţie la World Governments Summit, cu prezenţa câtorva directori de top din marile firme de tehnologie globale, inclusiv Sam Altman, CEO al OpenAI.

Georgieva a spus că, la nivel global, 40% dintre locurile de muncă sunt expuse AI, iar ţările cărora le lipseşte infrastructura şi forţa de muncă calificată pentru a investi ar putea rămâne în urmă.

Economiile regionale precum Emiratele Arabe Unite şi Arabia Saudită au sporit semnificativ investiţiile în IA, ca parte a strategiilor de diversificare a surselor de venit.