Preț carburanți 29 februarie 2024. Petrom a scumpit iar benzina

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scumpit azi benzina, la mai puțin de o săptămână de la precedenta majorare de preț.

29 feb. 2024, 10:00
Preț carburanți 29 februarie 2024. Petrom a scumpit iar benzina

Petrom a scumpit iar benzina. Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișa la 29 februarie 2024 un preț de 7,17  lei/litru de benzină standard, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,56 lei/litrul.

Față de ziua precedentă, Petrom a scumpit benzina cu patru bani pe litru și a menținut prețul motorinei. Precedenta majorare de preț a avut loc week-endul trecut, când, tot așa, a crescut prețul benzinei, tot cu patru bani pe litru, conform analizei Economica.net.

Aceasta este a douăsprezecea scumpire consecutivă a carburanților din ultima vreme, exceptând o ieftinire nesemnificativă, de un ban pe litru.

Citește și: Preţ carburanţi 27 februarie 2024. Bubuie preţurile la motorină în Europa

Scumpirile au început să fie operate de la la jumătatea lunii ianuarie, după ce, în prima jumătate a lunii, compania scăzuse prețurile cu 12 bani pe litru asta după ce  la 1 ianuarie 2024, prețurile au crescut cu 29 de bani pe litru la benzină și cu 26 de bani pe litru la motorină, exact cu cât a crescut acciza.

Citește și: Preţ carburanţi 26 februarie 2024. Săptămâna începe cu scumpiri la pompă

Comparativ cu prețurile de acum aproape o lună și jumătate, benzina este mai scumpă cu 53 de bani pe litru, iat motorina cu 42 de bani pe litru