Preţ carburanţi. Veşti bune pentru şoferii cu maşini diesel înainte de weekend

Prețul carburanților în România, astăzi, 14 septembrie 2023. Benzina se scumpeşte uşor, iar motorina standard este în scădere faţă de ziua precedentă.

14 sept. 2023, 10:10
Preţ carburanţi. Veşti bune pentru şoferii cu maşini diesel înainte de weekend

Preţ carburanţi. Premierul Marcel Ciolacu a ameninţat că va analiza în Guvern creşterea bruscă a preţurilor la benzină şi motorină, iar tarifele au scăzut imediat.

Benzina standard, cea mai ieftină, costă joi 7,20 de lei faţă de 7,17 lei cât era luni şi se găseşte la mai multe staţii Lukoil din Bucureşti.

La restul stațiilor, benzina standard se găsește la prețuri între 7,21 lei și 7,45 lei. Pentru benzina premium, prețurile variază de la 7,68 lei la 8,10 lei.

Noi scumpiri la carburanţi, tutun şi alcool din ianuarie 2024
Cea mai ieftină motorină standard costă joi 7,46 lei  faţă de 7,47 lei litrul cât era luni, şi se găseşte la o staţie Rompetrol din Bucureşti.

La restul stațiilor, motorina standard se găsește la prețuri între 7,49 lei și 7,67 lei. Motorina premium costă 7,87 lei litrul cea mai ieftină, preţul ajungând până la 8,17 lei.

Anul trecut, preţul unui litru de benzină standard trecuse de 8 lei, în timp ce motorina standard depăşea 9 lei pe litru.

Prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile, a constatat Consiliul Concurenței în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotațiilor care se transmit în prețurile la pompă.

Citește și: Preţ carburanţi 12 septembrie 2023. Bubuie tarifele la pompă, Guvernul ar putea reveni cu compensarea