Preț usturător la urzici, în Piața Obor din Capitală! Au ajuns să coste cât 1 kg de carne de porc

A început Postul Paștelui, iar oamenii au dat buzna în piețe, unde caută legume cât mai variate. Mare le-a fost mirarea când au văzut prețurile exagerate de la tarabe. Spre exemplu, un kilogram de urzici în Piața Obor din București costă cât un kilogram de carne de porc.

28 feb. 2023, 21:14
Preț usturător la urzici, în Piața Obor din Capitală! Au ajuns să coste cât 1 kg de carne de porc

Țăranii care vând la Piața Obor profită de faptul că a început Postul Paștelui, dar și de faptul că toate produsele s-au scumpit în ultima perioadă și au decis să modifice și ei prețurile.

Citiți și: Postul Paștelui 2023. Legumele și fructele, mai scumpe decât ceafa de porc. Cât costă un kilogram de urzici

Tarabele sunt frumos amenajate, unde sunt expuse o mulțime de legume, zarzavaturi și plante minune, printre care și urzicile. Cei care poftesc la ele trebuie să știe că preţul lor ustură mai tare decât dacă le ating.

Prețul unui kilogram de urzici a ajuns să coste cât cel al cărnii de porc. Cu toate acestea, există clienți care nu se gândesc foarte mult înainte să scoată bani din buzunar, deoarece se gândesc că sănătatea lor fizică și spirituală, este mai importantă decât orice.

Cât a ajuns să coste un kilogram de urzici în Piața Obor

Un singur kilogram de urzici a ajuns să coste în Piața Obor, între 30 și 40 de lei. Unii susțin că prețul este mai mare decât cel afișat anul trecut: „Este exagerat, în contextul în care anul trecut, cât erau? Cred că undeva la 25-30 de lei. Deci preţurile cresc de la zi la zi. Dacă vorbim de carnea de pui, sunt mai scumpe”, spune un român nemulțumit de prețurile exagerate de la tarabe.

Prețul unui kilogram de urzici costă cât cel al cărnii. De exemplu, un kilogram de carne de vită costă 38 de lei, iar un kilogram de carne de porc se poate vinde și cu 24 de lei, arată observatornews.ro.

Așadar, prețul este unul mult mai mare decât cel de anul trecut, când un kilogram se vindea cu 25 de lei.

Citiți și: Plantele miraculoase pentru sănătate pe care trebuie să le consumăm primăvara. Ce alimente sunt mai gustoase acum