Preţul legumelor a explodat în supermarketuri, după închiderea pieţelor. Cât costă un kilogram de ardei

Preţurile la legumele proaspete au explodat în supermarketuri, după ce autorităţile au decis închiderea pieţelor pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

RomaniaTV.net
11 nov. 2020, 10:12
Preţul legumelor a explodat în supermarketuri, după închiderea pieţelor. Cât costă un kilogram de ardei

Prețurile la legume proaspete din supermarketuri au crescut chiar şi cu 50%. Dacă zilele trecute un kilogram de ardei se vindea cu 5,5 lei, acum, acesta a ajuns să coste 8.9 lei.

Pieţele agroalimentare care funcţionau în spaţiii închise au fost închise de luni pentru cel puţin o lună. Autoritățile locale încearcă să găsească soluții ca producătorii să reuşească totuşi să-şi vândă marfa. Acolo unde este posibil, tarabele vor fi mutate în aer liber, lângă pieţele închise, sau se vor monta corturi sau mici căşuţe pentru comercianţi.

PSD condamnă închiderea pieţelor, târgurilor, oboarelor. Îndemnul conducerii partidului pentru primari în contextul noilor restricţii

Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose a declarat luni într-o conferinţă de presă la sediul PSD că închiderea pieţelor, târgurilor şi oboarelor este o măsură care ”nu are nimic de-a face cu realitatea românească” şi reprezintă ”un atac foarte dur, nejustificat” la adresa producătorilor şi cumpărătorilor.

„Este o nebunie completă ceea ce se întâmplă, în special cu măsurile privind închiderea pieţelor, târgurilor, oboarelor, este o măsură care nu are nimic de-a face cu realitatea românească. (…) Au dat ceva ca să dea, dacă nu cumva măsura trebuie să răspundă ‘necesităţilor’ unora din Guvern, sau Guvernului în integralitatea lui, de creştere a cifrei de afaceri la supermaketuri, de creştere a importurilor. (…) Este un atac foarte dur, nejustificat, la adresa producătorului, la adresa cumpărătorului care vrea să ia o marfă bună şi ieftină şi proaspătă şi românească. Nu are nimic de-a face mesajul acesta cu mesajul fals al Guvernului – o minciună, tot clamează Guvernul că susţine economia românească, producătorul român, românul de rând şi, pe de altă parte, închide piaţa. Este încă o dovadă că sunt rupţi total de realitate fiindcă nu numai cei din marile oraşe cumpără din pieţe – acele târguri şi oboare de la ţară (…) care se desfăşoară în principal săptămânal au rolul lor în mica economie locală”, a spus Mihai Tudose, luni, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Citeşte şi Ludovic Orban, noi precizări despre închiderea pieţelor şi alte restricţii: „Le cer scuze românilor!”