Preţul mielului de Paşti s-a dublat faţă de anul trecut

Preţul pentru un kilogram de carne de miel este aproape dublu faţă de anul trecut. Dacă în 2019 kilogramul de miel în viu era 9 lei, anul acesta depăşeşte valoarea de 16 lei, arată date prezentate recent de Agro TV.

RomaniaTV.net
12 apr. 2020, 09:25
Preţul mielului de Paşti s-a dublat faţă de anul trecut

Cei care vor să beneficieze de reduceri au făcut deja rezervări pentru animalele ce vor fi sacrificate de sărbătorile pascale.

Astfel, pentru un miel de sărbători, a fost plătit circa 500 lei. Însă, persoanele care au rezervat mai devreme puteau avea o reducere de preţ.Carnea de miel poate fi congelată cel mult pe o perioadă de 8 luni.

Pentru aprilie se preconiza că mielul va ajunge la 16 lei/ kg în viu, respectiv 25 lei cel sacrificat, arată datele recente publicate de Agro TV.

Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentară (ANSVSA), fermierii pot sacrifica mieii de Paşti în propriile exploataţii, în contextul Sărbătorilor Pascale şi al situaţiei generate de COVID-19.

Mai mult, vom putea cumpăra miei direct de la ferme, potrivit ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oroş. „Se va amenaja un punct sacrificare cu condiţii minime sanitar – veterinare”, a declarat ministrul Oroş pentru PRO TV.

Citeşte şi: De unde putem cumpăra miei de Paşti şi care este oferta online