Preţurile pe plajele din Mamaia au explodat de-a dreptul. Cât a ajuns să coste un simplu covrig vândut la buza mării. Turiştii sunt extrem de revoltaţi!

Este plin sezon estival, iar din cauza pandemiei şi a incertitudinilor geenrate de aceasta, tot mai mulţi români au decis să îşi petreacă vacanţele în România.

13 aug. 2021, 14:07
Preţurile pe plajele din Mamaia au explodat de-a dreptul. Cât a ajuns să coste un simplu covrig vândut la buza mării. Turiştii sunt extrem de revoltaţi!

Preţurile pe plajele din Mamaia au explodat de-a dreptul. Acesta este şi motivul pentru care cei care au afaceri la malul mării să profite din plin şi să umfle preţurile. După creşterile uriaşe la cazare, şezlonguri şi mâncare, chiar și vânzătorii ambulanți au prețiru amețitoare, atunci când e vorba de un covrig!

Preţurile pe plajele din Mamaia au explodat de-a dreptul. Cât a ajuns să coste un simplu covrig vândut la buza mării

Acesta, care poate fi cumpărat cu 1 leu sau 2 de la orice covrigărie, în Mamaia și pe plaja Modern din Constanța, aceștia îi vând cu 15 lei! Preţul e uriaş, în condițiile în care de banii aceștia poți cumpăra cel puțin 10 covrigi!

De altfel, un platou de fructe de mare, servit la un restaurantul unui hotel de 4 stele din Mamaia, a ajuns să coste aproximativ 300 de lei. Mai mult, dacă platoul este acompaniat și de un pahar de vin, nota de plată e pe cale să explodeze.

Un cuplu aflat pe litoral a fost nevoit să scoată din buzunar aproximativ 500 de lei pentru o masă modestă. Platoul cu fructe de mare a costat 280 de lei, sticla de vin 170 de lei, așadar un total de 450 lei, dacă mai punem la calcul și bacșișul, cei doi au lăsat la restaurant 500 de lei.

Pentru un weekend la mare, se plătește la fel de mult cât costă chiria pe o lună, într-un apartament cu două camere din Capitală. Peste 30% dintre turiștii de la malul mării au ales anul acesta să închirieze apartamente. Cererea crescută a fost urmată de pensiuni și case de vacanță. Oamenii spun că, la apartamente, condițiile sunt mult mai bune decât la hotel. Prețul unui astfel de apartament, cu două camere și vedere la mare, ajunge la 800 de lei pe noapte. Accesul la piscină, locurile de joacă pentru copii și restaurantele atrag turiștii ca un magnet. Pentru o singură noapte de cazare, la un hotel de cinci stele în stațiunea Mamaia, prețurile sunt: 1.769 lei (cameră dublă), 1.843 lei (suită), 2.250 lei (apartament – pentru două persoane), în timp ce un hotel de cinci stele din Hawaii costă 1.417 lei pe noapte.

Citeşte şi: Iată cât câştigă un recepţionist la un hotel din Mamaia. Unii angajaţi au parte şi de cazare gratis!