Prezența câte unui polițist în fiecare școală din România, propunerea unui partid politic pentru descurajarea fenomenului infracțional

PMP cere Guvernului să ia în considerare propunerea lui Eugen Tomac, liderul formațiunii, privind arondarea unui polițist pentru fiecare școală din România. Scopul e descurajarea fenomenului infracțional și transmiterea unui mesaj de siguranță pentru elevi, părinți și cadre didactice.

11 sept. 2023, 18:12
Prezența câte unui polițist în fiecare școală din România, propunerea unui partid politic pentru descurajarea fenomenului infracțional

„Câte un poliţist în fiecare şcoală! Dacă amendamentul PMP intra în vigoare, problemele de siguranţă cu care se confruntă sistemul educaţional în România erau mult mai puţine.

În luna mai, Eugen Tomac, preşedintele PMP, a propus arondarea unui poliţist pentru fiecare şcoală din România, în baza unui protocol încheiat între Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi Ministerul Educaţiei, pentru a descuraja fenomenul infracţional şi pentru a transmite un mesaj clar de siguranţă pentru cadrele didactice, elevi şi părinţi.

Citește și Se schimbă plăcuţele de înmatriculare. Care sunt principalele modificări din Codul Rutier vizate de Guvern

Prezenţa acestor poliţişti în şcolile din România nu ar fi afectat în niciun fel buna desfăşurare a actului educaţional şi nici nu ar fi lezat în vreun fel drepturile şi libertăţile de care se bucură elevii sau cadrele didactice”, a transmis PMP.

Conform reprezentanților partidului, prezența polițiștilor în școlile din țară nu ar afecta în niciun fel buna desfășurare a cursurilor.

PMP solicită, din nou, Guvernului Ciolacu să analizeze propunerea liderului PMP, în condiţiile în care astăzi, la început de an şcolar, trebuie să avem măsuri coerente şi reale pentru a garanta un climat de siguranţă, iar şcoala să îşi recapete rolul educaţional”.

Citește și Interlop român, lăsat în libertate după ce a fost prins fără permis de 11 ori. A 12-a oară a provocat un accident mortal