Prietenii de care orice femeie are nevoie

Prietenii adevăraţi sunt familia pe care poţi să ţi-o alegi, îţi îmbogăţesc viaţa cum nimeni altcineva n-o poate face, te învaţă lecţii unice despre viaţă şi despre tine. Ştiai toate aceste lucruri, însă sigur nu ştiai că prietenii buni îţi pot prelungi viaţa!

RomaniaTV.net
10 iul. 2012, 06:59
Prietenii de care orice femeie are nevoie

Cercetătorii australieni au făcut un studiu care a dovedit că prieteniile vechi şi solide sunt un indicator mult mai bun al longevităţii decât chiar legăturile de familie! În plus, oamenii cu prieteni buni sunt supuşi unui risc mult mai scăzut de obezitate, depresie şi boli de inimă.

Dr. Joan Borysenko spune că atunci când femeile sunt stresate, primul lor instinct este să ia legătura cu o prietenă şi să discute despre situaţia prin care trec. Atât atingerea fizică, cât şi discuţiile eliberează în organism hormonul oxitocină, care are un intens efect calmant asupra minţii şi trupului.

Potrivit cercetătorilor, există mai multe tipuri de prietene care au efecte benefice asupra sănătăţii tale. Printre acestea se numără prietena din copilărie – aceea cu care împărtăşeşti amintiri pe care nu le mai are aproape nimeni altcineva -, prietena nouă – care te va ajuta să ieşi din rutină -, sau prietena de sport – care te va târî la sală sau în parc chiar dacă tot ce ai vrea este să zaci pe canapea.

Află mai multe pe Sfatulparintilor.ro