Prima apariţie publică a soţului premierului Viorica Dăncilă. Cristinel Dăncilă a însoţit-o în vizita la Vatican – VIDEO

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a mers la Vatican împreună cu soţul ei. Acesta a participat la întrevederea pe care premierul României a avut-o cu Papa Francisc. Cristinel Dăncilă este manager la o companie petrolieră şi este prima sa apariţie într-o vizită a premierului Viorica Dăncilă. Acesta a stat alături de premier pe toată perioada vizitei. 

RomaniaTV.net
12 mai 2018, 10:37

Premierul Viorica Dăncilă i-a oferit Papei Francisc seminţe din soiuri de legume şi plante româneşti şi un stilou personalizat, confecţionat, manual, din lemn, la atelierele din Suceava, anunţă Guvernul. 

„După primirea în audienţă la Sanctitatea Sa Papa Francisc, premierul Viorica Dăncilă a oferit mai multe cadouri Suveranului Pontif, printre care un stilou personalizat – inscripţionat cu numele Papei Francisc – modelul Poenari Majestic Blackwood, confecţionat, manual, din lemn, în România, la atelierele din Suceava. De asemenea, şeful Executivului a mai oferit Sanctităţii Sale seminţe de legume şi plante din soiuri tradiţionale româneşti şi un puiet de măr Florina, pe care Suveranul Pontif să le sădească în propria sa grădină din incinta Castelului Gandolfo, în care au fost sădite seminţe primite şi de la înalţi oficiali ai altor state”, informează Biroul de presă al Executivului.

Seminţele de legume şi plante dăruite de premierul Viorica Dăncilă au fost obţinute la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău. Acestea sunt de castravete amar Rodeo, castravete cu ţepi Tempus, ardei iute lung Decebal, tomate Buzău 1600, ceapă albă de Buzău, leuştean Topaz şi busuioc violet Serafim.

Suveranul Pontif i-a dat premierului trei cărţi, o medalie din bronz oficială, dedicată celui de-al V-lea an al Pontificatului Sanctităţii Sale Papa Francisc şi o placă sculptată în bronz realizată de artistul Guido Veroi, exprimând un mesaj de pace, solidaritate şi justiţie socială.