Prima execuţie în China în legătură cu pandemia de COVID 19

Un bărbat chinez în vârstă de 24 de ani a fost executat miercuri pentru o dublă crimă petrecută la un baraj de control din timpul restricţiilor de circulaţie anti-coronavirus, relatează AFP.

RomaniaTV.net
09 iul. 2020, 11:59
Prima execuţie în China în legătură cu pandemia de COVID 19

Ma Jianguo a fost găsit vinovat de uciderea a doi voluntari care asigurau triajul şi supravegherea la intrarea într-un sat chinez, pe 6 februarie, în plină perioadă de carantină.

Potrivit presei chineze, acesta se afla într-o maşină cu mai mulţi oameni, în momentul în care a izbucnit un scandal între pasageri şi voluntarii care asigurau securitatea intrării în sat, iar cele două victime au fost înjughiate în repetate rânduri. De fapt, relatează aceleaşi surse, Jianguo a mai fost condamnat la închisoare pentru răniri cu intenţie.

China a impus măsuri radicale în lupta împotriva noului coronavirus, apărut în provincia Hubei (centru) la sfârşitul anului trecut. Capitala provinciei, Wuhan, a fost plasată în carantină timp de două luni şi jumătate, începând de la 23 ianuarie.

În paralel, restricţii de deplasare au fost impuse în întreaga ţară.

Sute de persoane au fost vizate de proceduri judiciare atât în urma încălcării acestor reglementări, cât şi cu privire la răspândirea de zvonuri sau ascunderea faptului că erau contaminate.

Execuţia lui Ma Jianguo este prima raportată în legătură cu o infracţiune legată de pandemie.

China nu publică numărul execuţiilor din fiecare an, însă organizaţii de apărarea drepturilor omului le evaluează la câteva mii.

Citeşte şi: Bolsonaro dat în judecată de jurnaliştii brazilieni pentru că şi dat jos masca la conferinţa de presă în care a anunţat că are COVID