Prima ipoteză a poliţiei în cazul accidentului lui Huidu: maşina a derapat, intrând pe contrasens

Şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în cazul accidentului provocat de Şerban Huidu şi soldat cu trei morţi "se profilează prima variantă", respectiv că maşina lui Huidu a derapat şi a ajuns pe contrasens.

RomaniaTV.net
17 oct. 2011, 11:32
Prima ipoteză a poliţiei în cazul accidentului lui Huidu: maşina a derapat, intrând pe contrasens

„Evenimentul de ieri (duminică n.red.) este un accident pe care Poliţia îl tratează cu maximă seriozitate”, a spus şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă, arătând că în cazul accidentului realizatorului TV Şerban Huidu „se profilează prima variantă, legată de derapaj şi intrarea pe contransens, producându-se coliziunea oarecum frontală pentru că un autoturism este avariat pe partea dreaptă, iar unul pe partea stângă”.

Diniţă a spus că aceasta este prima variantă luată în calcul de anchetatori, cea de-a doua fiind depăşirea neregulamentară. Alte ipoteze luate în calcul sunt „tăierea unei curbe” şi starea tehnică a maşinii.

Diniţă a mai afirmat că „intră în discuţie şi partea medicală, dar acest aspect nu ţine de Poliţia Rutieră”.

„Toate datele pe care le deţinem vor fi puse la dispoziţia Parchetului”, a mai spus şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere.

Realizatorul TV Şerban Huidu a provocat, duminică, în jurul orei 11.55, la ieşirea din localitatea braşoveană Timişul de Sus, un accident soldat cu moartea a două persoane şi rănirea gravă a alteia. Luni dimineaţă, bărbatul rănit a decedat.