Prima plângere a unei paciente împotriva lui Matteo Politi, italianul care opera ILEGAL în România, a fost depusă la parchet

O fostă pacientă a lui Matteo Politi, italianul care se dădea drept chirurg plastician şi opera ilegal în clinici private din România, a depus plângere la parchet împotriva acestuia. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au loc noi audieri în acest dosar după ce magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au emis joi seară mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Matteo Politi. Între timp, autorităţile fac verificări la clinicile care au lucrat cu impostorul italian.

RomaniaTV.net
08 feb. 2019, 10:54
Prima plângere a unei paciente împotriva lui Matteo Politi, italianul care opera ILEGAL în România, a fost depusă la parchet

Matteo Politi, italianul acuzat că a practicat medicina în România fără drept, le-a spus procurorilor că şi-a urmat destinul şi a pledat nevinovat. În plus, Matteo Politi a susţinut că a operat în Irak şi Afganistan. Asta nu i-a înduplecat pe procurori care au cerut joi arestarea pentru 30 de zile a lui Matteo Politi.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un cetăţean italian pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă simplu, unei infracţiuni de înşelăciune în formă continuată şi a unei infracţiuni de exercitare fără drept a unei profesii sau acivităţi. În curprinsul ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale s-a reţinut că perioada iulie – decembrie 2018 cetăţeanul italian a exercitat activităţi specifice de medic plastician în cadrul a două policlinici din Municipiul Bucureşti fără a avea drept de practică pe teritoriul ţării şi fără a avea documente care să ateste specializarea sa. Totodată, în aceeaşi perioadă, cetăţeanul italian a indus în eroare mai multe persoane vătămate cu privire la calitatea sa de medic chirurg plastician, folosind un nume fals şi efectuând acte medicale asupra acestora, obţinând un folos matrimonial injust care a constat în contravaloarea achitată pentru actele medicale„, a declarat procurorul Cătălin Radu Bogdan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Cererea procurorilor a fost acceptată de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1.

Declaraţii halucinante făcute de Matteo Politi la audieri: „Am operat în Irak şi Afganistan”. Ce le-a spus italianul procurorilor

Între timp, audierile continuă în acest caz. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 vor ajunge să dea declaraţii şi angajaţi DSP Bucureşti, care i-au eliberat italianului codul de parafă de medic. 

Matteo Politi, italianul acuzat că a practicat medicina în mai multe clinici private din România cu acte false, a fost prins când încerca să fugă din țară, cu trenul, prin Vama Curtici.