Prima reacţie a lui Cătălin Ţepelin după ce a fost dat afară de la GSP. Ce a spus despre Cătălin Tolontan şi despre patronii din Elveţia

Cătălin Ţepelin, fost redactor-şef al GSP, susţine că a fost dat afară de patronii trustului Ringier după ce Gazeta Sporturilor și Libertatea au reclamat, oficial, presiuni în cazul unor "articole sensibile despre industria pariurilor".

03 oct. 2023, 15:29
Prima reacţie a lui Cătălin Ţepelin după ce a fost dat afară de la GSP. Ce a spus despre Cătălin Tolontan şi despre patronii din Elveţia
Prima reacţie a lui Cătălin Ţepelin după ce a fost dat afară de la GSP. Ce a spus despre Cătălin Tolontan şi despre patronii din Elveţia

Prima reacţie a lui Cătălin Ţepelin după ce a fost dat afară de la GSP. Jurnalistul a oferit o primă reacţie, pe contul său de Facebook.

„Capul sus! Mă despart azi de Gazeta Sporturilor după 20 de ani cât o viață de om. Despărțirea este neașteptată și nu s-a născut din voința mea, ea a fost propusă de acționarii Ringier Sportal, compania care deține Gazeta Sporturilor din 2018, și motivată prin clasicele „nepotrivire de caracter, viziune diferită asupra dezvoltării, rezultate etc”. În opinia mea însă, ruptura a fost provocată de faptul că m-am împotrivit unor decizii care, cred eu, încercau să încalce principiile unei prese independente”, a transmis Cătălin Ţepelin.

Citeşte şi: Un nou scandal monstru în trustul Ringier: şeful de la GSP, dat afară de patronii din Elveţia. Urmează debarcarea lui Cătălin Tolontan? VIDEO

Acesta a acuzat presiune legate de politica editorială: „În ultimul an, au fost mai multe discuții în contradictoriu cu managementul elvețiano-bulgar pe marginea modului de lucru, a strategiei și poziționării GSP. În urmă cu o lună, pe 28 august, alături de Cătălin Tolontan am comunicat și conducerii executive a Ringier AG precum și Boardurilor companiei, printr-o discuție face-to-face la Zurich însoțită de o scrisoare oficială semnată de 25 de lideri ai redacțiilor GSP și Libertatea, că au fost mai multe episoade care, în opinia noastră, sugerau o imixtiune a comercialului în editorial. Iar ingerința asupra independenței jurnalistice este interzisă nu doar de codul de conduită al Ringier, ci și de legea română. Am transmis că eu și colegii mei nu vrem să lucrăm sub o asemenea presiune. Și nici nu vrem să arătăm conducerii, înainte de publicare, articolele „sensibile” despre industria pariurilor, de exemplu. Ni s-a replicat că nu e cazul”.

Citeşte şi: Ciutacu îl demolează pe Tolontan după ce Cătălin Țepelin, locotenentul său, a fost dat afară de la GSP! „După Mihnea Vasiliu, l-ai dat pe gheață și pe ăsta! Asta de bine ce v-a ieșit auditul”

„Iar răspunsul final a venit ieri, 2 octombrie: nepotrivire de caracter. Conducerea Ringier este în dezacord cu motivarea mea, susținând că decizia ireversibilă a despărțirii nu are nicio legătură cu demersul din august ori cu libertatea de exprimare a redacției. E momentul perfect pentru cei care pariază pe coincidențe. 1 pauză, 2 final. Nu, nu plec de la Gazetă pentru că vreau „să caut alte oportunități” ori pentru că mi-am dorit „să explorez noi orizonturi”, cum se spune în astfel de momente. Am cerut să fiu lăsat să lucrez, alături de echipa Gazetei, așa cum am făcut-o dintotdeauna: liber, onest și în interesul publicului, nu al unor terți, fie că ei sunt parteneri de publicitate, persoane din sport sau din afara lui, companii etc. Decizia Ringier a fost că nu mai poate lucra cu mine.
Plec dezamăgit, dar cu capul sus. Sunt recunoscător publicului și mândru că am fost coleg, în redacția Gazetei, cu atâția oameni de calitate, profesioniști curajoși și onești. Le mulțumesc tuturor pentru munca lor excelentă și îmi pare rău că nu am putut face mai multe pentru ei în toată această perioadă. 20 de ani. O viață de om. Dar și oamenii au mai multe vieți”, a încheiat Cătălin Ţepelin.