Prima reacţie a lui Emmanuel Macron după ce a fost pălmuit pe stradă. Ironia preşedintelui Franţei

Emmanuel Macron a încercat să minimalizeze amploarea situaţiei de marţi după-amiază, când a primit o palmă de la un bărbat în timpul unei vizite la Valence, denunțând fapte izolate, comise de către indivizi ultraviolenți care nu trebuie ”să preia controlul asupra dezbaterii publice”.

08 iun. 2021, 21:57
Prima reacţie a lui Emmanuel Macron după ce a fost pălmuit pe stradă. Ironia preşedintelui Franţei

Emmanuel Macron a reacționat la acest incident cu ironie, potrivit informațiilor din France Info. „Evident, ostilitățile au început!”. Ulterior, şeful statului francez şi-a mai nuanţat reacţia, într-o declaraţie pentru Le Dauphine Libere. „Totul este în regulă. Trebuie să punem acest incident în perspectivă, ceea ce este, cred, un fapt izolat. Acest lucru nu ar trebui să pună în umbră restul subiectelor importante care privesc viața multora. Trebuie să respectăm funcțiile din republică și nu voi renunța niciodată la această luptă. Funcțiile, oricare ar fi acestea, sunt mai mari decât noi și nu trebuie să facă obiectul unei agresiuni speciale”, a fost prima reacţie a lui Macron. ”Nu trebuie să-i lăsăm pe oamenii ultraviolenți să prea controlul asupra dezbaterii publice, nu merită”, a adăugat el.

Întrebat dacă crede că climatul politic se deteriorează, șeful statului francez a spus că nu. ”Poporul francez este un popor republican. Majoritatea covârșitoare a francezilor sunt interesați de problemele de bază”, a spus el.

Citeşte şi Emmanuel Macron, la cafea pe terasă cu premierul. Franţa a redeschis cafenelele şi a decalat cu două ore interdicţia de circulaţie

Presa franceza relatează că individul care l-a atacat pe Emmanuel Macron a strigat un slogan „al extremei drepte regaliste” înainte de a-l lovi. Le Figaro scrie că Emmanuel Macron se afla la un restaurant din centrul oraşului Valence pentru a lua masa, dar a luat o pauza pentru a saluta un grup de simpatizanţi veniţi să-l salute. Acolo, unul dintre oamenii prezenţi, care se definise mai devreme ca „anarhist” l-a lovit peste faţa pe preşedinte.

Citeşte şi Emmanuel Macron promite câte 300 de euro tinerilor în vârstă de 18 ani. Care sunt condiţiile

 


loading...
Partenerii noștri