Prima reinfectare cu COVID a fost raportată la peste 4 luni de la infectarea iniţială

Cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong au raportat primul caz de reinfectare cu noul coronavirus, pacientul fiind un tânăr care a fost confirmat pozitiv prima dată în urmă cu patru luni şi jumătate, relatează Digi24.

RomaniaTV.net
24 aug. 2020, 19:37
Prima reinfectare cu COVID a fost raportată la peste 4 luni de la infectarea iniţială

Folosind secvențierea genomică, cercetătorii au descoperit că la a doua infectare, virusul este „în mod clar diferit”, deci nu este vorba de o simplă continuare a infectării precedente sau o reapariție a ei, ci este o nouă infectare.

Cercetătorii au până acum dovezi că persoanele infectate care se vindecă dezvoltă imunitate, iar acest lucru îi protejează împotriva unei eventuale reinfectări. Nu este, însă, foarte clar cât de mult durează această imunitate sau cât de puternică este ea.

Alte coronavirusuri, precum cel care produce răceala banală, au capacitate de reinfectare, așa că nu este neapărat surprinzător faptul că noul coronavirus poate să reinfecteze oameni.

Organizația Mondială a Sănătății spune, însă, că este important să nu derivăm concluzii pe baza unui singur caz din 23 de milioane în toată lumea. Lucrarea academică în care este detaliat cazul nu a fost încă publicată, iar unele aspecte ale lui nu sunt încă clarificate.

S-ar părea, însă, că persoana reinfectată nu a avut simptome la a doua infectare, iar infecția a fost detectată la teste screening de aeroport, fapt ce ar putea să sugereze că persoana nu se simțea rău. Studii mai generale asupra populației trebuie realizate pentru a putea deriva concluzii clare asupra posibilității reinfectării cu Covid-19.

Citeşte şi: Preşedintele Braziliei a ameninţat cu bătaia un jurnalist. Ce l-a înfuriat pe Jair Bolsonaro VIDEO