Prima ţară din lume care s-a vindecat complet de coronavirus

Toate cele 16 cazuri de persoane infectate cu noul tip de coronavirus s-au vindecat, a anunţat, marţi, ministrul Sănătăţii. Nicio persoană nu a mai fost infectată din data de 13 februarie, primul caz fiind confirmat pe 23 ianuarie.  

RomaniaTV.net
25 feb. 2020, 07:43
Prima ţară din lume care s-a vindecat complet de coronavirus

Ultimul pacient infectat cu COVID-19 din Vietnam a fost un bărbat în vârstă de 50 de ani care a luat virusul de la fiica lui, întoarsă recent din Wuhan. Bărbatul s-a vindecat complet de boală și are o stare bună de sănătate, precizează Ministerul Sănătății din Vietnam.

Cu toate că a scăpat de virusul ucigaş, bărbatul va mai fi ţinut o perioadă sub observaţie. În acelaşi timp, starea celorlalți pacienți, printre care se află și un copil de trei luni, este din ce în ce mai bună, au precizat autoritățile. Primele cazuri de coronavirus au fost raportate în Vietnam pe 23 ianuarie. 

Citeşte şi: Încă 71 de oameni, ucişi de coronavirus în China. Bilanţul deceselor este în scădere

Vaccinul împotriva coronavirus, dezvoltat de cercetătorii din China

Cercetătorii Universităţii din Tianjin, din apropiere de Beijing, au anunţat că au dezvoltat un vaccin împotriva coronavirus (Covid-19). Anunţul vine în contextul în care la nivel mondial nu mai puţin de 2.698 de oameni au murit din cauza virusului ucigaş.