Un mogul media cumpără încă o televiziune importantă din România. Reacţia oficială a Consiliului Concurenţei

Publicat: Miercuri, 24 Iunie 2020 15:29 // Actualizat: Miercuri, 24 Iunie 2020 15:29 // Sursa: romaniatv.net

Consiliul Concurenței a anunţat că analizează preluarea postului Prima TV de către Clever Business Transilvania, societate controlată de omul de afaceri Adrian Tomșa. Prima Broadcasting S.R.L. este o companie aflată în reorganizare, astfel că activitatea aferentă postului generalist de televiziune Prima TV va face obiectul unui contract de transfer de activitate.

Consiliului Concurenței a făcut anunţul oficial, miercuri, 24 iunie 2020.

Apare o nouă televiziune în România. Cine este patronul postului TV şi care este GRILA DE PROGRAME

"Consiliul Concurenței analizează preluarea Prima TV de către Clever Business Transilvania SRL

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care compania Clever Business Transilvania S.R.L. preia postul de televiziune Prima TV.

Clever Business Transilvania S.R.L., companie controlată de omul de afaceri Adrian Tomșa, va achiziționa de la Prima Broadcasting S.R.L., companie aflată în reorganizare, activitatea aferentă postului generalist de televiziune Prima TV, în temeiul unui contract de transfer de activitate.

Adrian Tomșa deține mai multe investiții în România, dintre care canalele TV Look (LookPlus și LookSport), AgroTV și Profit.ro, dar și paginile web Looksport, Lookplus, Lookmedica Agrotv, Profit.ro.

În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

Autoritatea de concurență va evalua această tranzacție în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ", este poziţia Consiliului Concurenţei.

O cunoscută televiziune din România se închide. CNA i-a retras LICENŢA

Prima TV și Clever Media au ajuns la un acord final în aprilie 2020. Creditorii Prima Broadcasting S.R.L. au aprobat contractul, iar acesta a fost semnat înainte de Paște. Urmează acordul de la Consiliul Concurenței și aprobarea transferului de licență de către CNA.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
adrian comsa Consiliul Concurenţei prima Tv
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8397
RON
07 Jul
noapte 15 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H