Primăria Piatra Neamţ, executată silit pentru o datorie de 23 milioane de lei

Primăria Piatra Neamţ este executată silit de compania E-ON după ce instanţa de judecată a pronunţat o hotărâre definitivă şi irevocabilă în acest sens.

RomaniaTV.net
09 dec. 2014, 11:27
Primăria Piatra Neamţ, executată silit pentru o datorie de 23 milioane de lei

Compania E-ON a contestat în instanţă taxa de stâlp pe care administraţia din Piatra Neamţ a stabilit-o, prin hotărâre de consiliu local, în perioada 2006 – 2007, şi în baza căreia a încasat peste 23 de milioane de lei.

Acum, în baza hotărârii definitive şi irevocabile a instanţei, Primăria Piatra Neamţ trebuie să returneze această sumă.

„Instanţa a considerat că taxa pe stâlp este ilegală, iar acum decizia este la executare în Trezorerie. Asta înseamnă că Trezoreria este obligată, potrivit legii, ca tot ce înseamnă alţi bani decât destinaţie pentru cheltuieli de funcţionare, să îi aloce pentru acoperirea acestei sume”, a declarat, pentru AGERPRES, viceprimarul Aurelia Simionică.

Administraţia locală a solicitat conducerii E-ON eşalonarea sumei, dar răspunsul a fost nefavorabil.

„Sunt anumite domenii pe care trebuie să mai intervenim la investiţii, pe cheltuieli de capital, şi pentru a asigura buna funcţionare a oraşului ne-ar ajuta foarte mult o eşalonare cu sumă fixă”, a adăugat viceprimarul Aurelia Simionică.

Pe de altă parte, conducerea Primăriei a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice finanţarea acestei datorii în baza Ordonanţei 8 din 2014 privind plata arieratelor primăriilor. De asemenea, a fost depusă o solicitare şi pentru finanţarea sumei din Fondul de Rezervă al Guvernului.