Primarii PSD din Timiş refuză banii alocaţi de Guvernul Cîţu: „Este o alocare profund incorectă, se plătesc nişte poliţe politice”

Primarii PSD din judeţul Timiş au anunţat, printr-o postare pe Facebook, că refuză banii alocaţi de Guvernul interimar Florin Cîţu, miercuri, din Fondul de Rezervă.

08 oct. 2021, 20:48
Primarii PSD din Timiş refuză banii alocaţi de Guvernul Cîţu: „Este o alocare profund incorectă, se plătesc nişte poliţe politice”

Ei susţin că Guvernul demis al PNL pedepseşte comunităţile locale conduse de PSD, modul în care au fost împărţiţi banii fiind discreţionar şi demonstrând clar că „interesul pentru oameni este pe locul doi”, după interesul politic strict imediat al celor care încă guvernează.

„Primarii PSD din Timiş au decis, astăzi, că nu pot să accepte gestul dispreţuitor cu care Guvernul PNL tratează comunităţile conduse de ei. Banii alocaţi sunt efectiv o firimitură care trebuia să se regăsească în tabelul cu alocări, doar ca să fie ceva trecut acolo. Este de neconceput şi de neacceptat, este o alocare profund incorectă, este o metodă josnică prin care se plătesc nişte poliţe politice, care vor fi decontate cu siguranţă de liberali. Primarii PSD nu acceptă mărunţişul aruncat ca un praf în ochi. Bugetele sunt insuficiente pentru ce proiecte sunt necesare în comunităţi. Ar fi un joc de mimă din categoria ‘ei se fac că alocă, noi ne facem că realizăm proiecte şi cheltuim’. Jenant, domnilor de la PNL. Jenant, domnule premier demis Cîţu”, a transmis PSD Timiş.

Preşedintele filialei PSD Timiş, deputatul Alfred Simonis, a anunţat, joi, că organizaţia condusă de el va depune plângere penală împotriva Guvernului demis Cîţu pentru modul în care au fost împărţiţi banii din Fondul de urgenţă, întrucât primăriile din judeţ conduse de edili ai PSD au primit „firimituri”, în timp ce localităţile conduse de primari ai PNL şi UDMR au primit „cozonacul”.

Citeşte şi: Paul Stănescu, secretar general PSD: „Iohannis este dator să pună umărul la declanşarea anticipatelor, altfel chiar va fi groparul României”

PSD Timiş anunţă că va face plângere la organele abilitate şi numeşte PNL „grup mafiot”

„PSD Timiş va sesiza instituţiile abilitate ale statului şi va înainta plângere penală împotriva celor care au instrumentat această nedreptate. După tentativa de cumpărare de voturi la moţiune în schimbul unor funcţii în administraţie, PNL Timiş continuă asaltul asupra celor mai elementare norme de reprezentativitate, comportându-se ca un veritabil grup mafiot”, afirmă preşedintele PSD Timiş, deputatul Alfred Simonis, într-un comunicat remis, joi, Agerpres.

Social-democraţii timişeni i-au acuzat pentru această împărţire a fondurilor şi pe reprezentanţii PNL în judeţ – preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Nica, şi subprefectul cu atribuţii de prefect Ovidiu Drăgănescu.

„Din cei peste 29 milioane de lei alocaţi Timişului din fondul de urgenţă al Guvernului, în ultimele ore de mandat, guvernanţii liberali au decis distribuţia astfel: câteva firimituri localităţilor cu primari PSD şi ‘cozonacul’ pentru localităţile cu primari PNL şi UDMR. Altfel spus, primăriile cu edili social-democraţi au primit fix 50 de mii lei, în timp ce primarii din ‘famiglia’ liberală şi primarii UDMR din ‘fantastica’ coaliţie au primit fiecare câteva sute de mii de lei”, menţionează comunicatul.

Citeşte şi: Nepoata fostului ministru „Grindă” îi calcă pe urme. Este consilieră în ministerul condus anterior de unchiul său GALERIE FOTO