Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, vrea ca şcolile să rămână închise în Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, este de părere că unităţile de învăţământ din Bucureşt ar trebui să rămână scenariului roşu până când se va constata o scădere a numărului de infectări. 

RomaniaTV.net
31 oct. 2020, 13:03
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, vrea ca şcolile să rămână închise în Bucureşti

Întrebat, într-o emisiune la Digi 24, dacă este de acord cu menţinerea scenariului roşu în privinţa şcolilor şi grădiniţelor din Bucureşti, Nicuşor Dan a răspuns că susţine această decizie atât timp cât numărul de infectări se menţine unul ridicat.

„Dacă specialiştii spun că copiii sunt un factor de transmitere a acestei boli şi fiind în situaţia asta gravă, sunt absolut de acord cu menţinerea acestei măsuri până vom reuşi să scădem numărul de infectări”, a spus Nicuşor Dan.

Primarul general a promis, de asemenea, controale în zonele unde există un risc ridicat de transmitere a virusului. Primarul general a mai afirmat că autorităţile vor „interveni în mare forţă” în zona teraselor care „spre seară se transformă în cluburi” şi care reprezintă un pericol în ceea ce priveşte răspândirea virusului SARS-CoV-2.

„De această chestiune se ocupă Jandarmeria şi Poliţia Locală. Am avut aseară o discuţie cu ei. În linii mari, locurile în care măsurile sunt respectate cel mai puţin sau încălcate cel mai mult sunt terasele, care se transformă spre seară în cluburi şi acolo o să intervenim în mare forţă”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, după creşterea alarmantă a cazurilor COVID-19: In acest moment nu se impune carantina în Bucureşti

 

Şcolile rămân închise în Capitală. ISMB: E clar că luni se va vota prelungirea funcţionării în online

Şcolile şi grădiniţele din Bucureşti rămân închise până luni inclusiv, iar o eventuală decizie privind prelungirea deciziei de mutare a cursurilor în online ar putea fi luată în şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, care ar urma să fie organizată luni, 2 noiembrie, la Prefectura Capitalei. 

De la începutul pandemiei de COVID-19 până în prezent, Bucureştiul a raportat cele mai multe cazuri de îmbolnăvire. Mai mult, în ultimele zile numărul îmbolnăvirilor zilnice a crescut alarmant în Capitală. Joi au fost raportate peste 1.100 de noi cazuri, iar vineri au fost 900. 

Şi sâmbătă, incindenţa în Capitală a fost peste 3. În aceste condiţii nu este exclus ca autorităţile să decidă ca şcolile şi grădiniţele să rămână închise şi în următoarele două săptămâni.

Comunicarea pe marginea unei hotărâri cu privire la scenariul de funcționare a scolilor este atributul biroului de comunicare a comitetului pentru situații de urgență în subordinea căruia ne aflam. Dar, în principiu noi (ISMB) suntem responsabili, dorim să protejăm elevii și familiile acestora, dorim să ne îngrijim de sănătatea fizică a populației și susținem, până la stabilizarea situației epidemiologice, rămânerea elevilor în siguranță acasă și funcționarea în online. În același timp, avem în vedere perfecționarea activităților de învățare în online, prin îndrumarea cadrelor didactice și prin proiectele derulate pentru susținerea învățării de acasă.
Cu privire la întrebările despre modul in care o sa ne desfășuram activitatea luni și in zilele următoare cred că este clar pentru toată lumea că, la indicele acesta epidemiologic și la numărul actual al infecțiilor cu COVID, Comitetul pentru Situații de Urgență o să voteze luni prelungirea funcționării școlilor în online.„, a declarat Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Ionel Puşcaş.

Citeşte şi: Asociaţia Şcolilor Particulare cere în instanţă redeschiderea unităţilor de învăţământ în ciuda exploziei cazurilor COVID