Primarul comunei Crevedia nu ştie să se scuze nici de pe „prompter”: „N-am realizat că sunt înregistrat. Am răspuns mecanic, fără a cerne corespunzător prin filtrul gândirii”

Florin Petre, primarul comunei Crevedia, a postat pe pagina de Facebook a instituţiei pe care o conduce un video în care încearcă să îşi scuze declaraţiile din seara exploziei de la staţia GPL, dar şi să convingă de faptul că nu ştia că respectiva staţie încă avea activitate, deşi îi fusese retrasă autorizaţia de către ISU în urmă cu mai bine de trei ani.

31 aug. 2023, 09:05
Primarul comunei Crevedia nu ştie să se scuze nici de pe „prompter”: „N-am realizat că sunt înregistrat. Am răspuns mecanic, fără a cerne corespunzător prin filtrul gândirii”

Primarul comunei Crevedia are un discurs greoi, pe care îl citeşte de pe un prompter sau de pe foi, întrerupt la fiecare frază şi editat în încercarea de a părea cursiv, doar că editarea este de slabă calitate, astfel că poticnelile edilului sunt vizibile.

În mesajul abia-abia articulat, edilul spune că, ulterior retragerii autorizaţiei firmei de către ISU, în jurul perimetrului staţiei GPL – care se presupune că de la data respectivă nu mai avea activitate – a fost ridicat un gard „înalt şi opac”, parcă pentru a scuza faptul că timp de trei ani nu ar fi observat activitatea din respectiva staţie. Totuşi, în continuare spune că a observat maşini parcate în interiorul staţiei, dar că fiind staţionate, nu a dat importanţă.

Mai mult, edilul pare că îi acuză pe locuitorii din Crevedia, spunând că nu a primit nicio sesizare, nici măcar pe „siturile de socializare locale”, referindu-se, probabil, la pagina de Facebook a primăriei.

„În toiul nopții , în acele momente de panică și confuzie totală, generală, reporterii mai multor televiziuni m-au sunat, printre care și cei de la Digi24, fără a realiza că este de fapt un interviu și că sunt înregistrat.

Fiind profund marcat de cele văzute și simțite la fața locului, într-o starea afectiv-emoțională critică, am răspuns mecanic întrebărilor și fără a le cerne corespunzător prin filtrul gândirii.

De aici confuzia creată vizavi de faptul că aș avea cunoștință despre eventuale activități economice ale firmei Flagas. Am convingerea fermă că organele abilitate să cerceteze cauzele și împrejurările dezastrului, vor arăta la finalul cercetărilor, cu exactitate, datele împrejurărilor care au favorizat producerea catastrofelor precum și vinovații.

Am compasiune, am suflet, am empatie. Am fost și sunt alături de cetățenii mei din momentul zero până în prezent. Și nu o spun ca pe o scuză, dar în acest moment se profită de starea mea psihică și fizică în care mă aflu și în care trebuie să-mi desfășor activitatea publică și să fac față altor solicitări cotidiene, cât și presiunii mediatice.

Prioritățile mele sunt nevoile cetățenilor aflați în dificultate.”, a spus primarul.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Voi propune excluderea primarului din Crevedia în următorul Consiliu Politic Naţional”

După ce a auzit bâlbele lui Florin Petre, primarul din Crevedia, Marcel Ciolacu a făcut un anunț despre edil.

„Voi propune excluderea primarului din Crevedia în următorul Consiliu Politic Național, de la sfârșitul săptămânii. Un primar care ”n-a știut” și căruia nu-i pasă de tragedia prin care trece comunitatea care l-a ales nu are ce căuta în PSD!”, a scris Marcel Ciolacu.

Confruntat cu o declarație făcută de el despre ce se întâmpla la stația GPL, Florin Petre a negat că ar fi zis așa ceva.

„Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”, a fost mesajul postat de Primăria Crevedia, citându-l pe Florin Petre.

Miercuri seară, Florin Petre a declarat la Antena 3 că el nu a zis niciodată așa ceva, deși realitatea îl contrazice. Chiar el a intrat în direct, la Digi 24, imediat după tragedie, declarând că știa anumite lucruri despre acel loc.

După interviul de marți seară, administratorul paginii de Facebook a comunei Crevedia a transmis că își asumă responsabilitatea pentru postarea de pe pagina de Facebook a comunei Crevedia, în care primarul Florin Petre susținea că știa de situația de la stația GPL.

„În urma speculațiilor apărute in presa, respectiv pe postul Antena 3, in calitate de administrator al acestei pagini, îmi asum întreaga răspundere pentru informația eronata apărută in spațiul public.

În noaptea catastrofei, primarul Petre Florin mi-a solicitat sa postez pe pagina primăriei despre nefericitul eveniment, dar data fiind situația de la fata locului nu mi-a dat prea multe detalii.

Așadar, m-am “inspirat” de pe net (aveți in foto imaginea), si am postat câteva completări preluate de la site-uri de știri.

Citarea primarului de către mine, ca administrator, a fost eronata, de fapt eu cotând o știre, nu pe primar.

Îmi cer scuze pentru situația creată.

Atașez pozele elocvente“, se arată într-o nouă postare pe pagina de Facebook a comunei Crevedia, fără a se preciza cine anume a scris-o. Deci un personaj necunoscut, poate chiar un copil care a găsit telefonul secretarei primarului pe birou, în timp ce aceasta nu era în cameră, îşi asumă întreaga responsabilitate pentru situaţia în care primarul s-a pus, declaraţia acestuia fiind publică.

În prima şedinţă de după explozia din weekend, Consiliul Local Crevedia a aprobat hotărârea de a-i da un teren pentru casă fratelui unui consilier

Primăria din Crevedia a aprobat marţi o hotărâre în şedinţa Consiliului Local prin care îi dă un teren fratelui unui apropiat al primarului, relatează Antena 3. Consilierul local a declarat că fratele lui vrea să se însoare şi este o prioritate să să se dea acest teren.

„Fratele meu stă în casă la fratele meu momentan. Cât o să-l mai ţină şi unde doarme? Asta nu se spune? El nu a avut casă niciodată, a fost un ajutor şi nu acum de când am venit eu la primărie ca şi consilier. Are cererea făcută de foarte mult timp. Nu s-a pus ieri pe ordinea de zi ieri. Asta e treabă de luni de zile. Nici nu eram eu consilier, n-aveam nicio treabă cu primăria când a fost să îi dea lui loc de casă”, a spus consilierul primarului la Antena 3 CNN, după ce fratele său a primit un teren prin decizia consilierilor locali.

”Copilul ăsta doarme pe o canapea, într-un living la fratele nostru. Ar vrea şi el să se căsătorească. Nu este prioritate?”, a mai spus acesta.

Citeşte şi: Marcel Boloş, ministrul Finanţelor, după întâlnirea cu CE pe tema deficitului: „O ţintă corectă pentru România ar fi 5,5%. Urmează să se pronunţe”