Primarul din Piatra Neamţ, după ce a văzut incendiul: „E un Colectiv!”

Zece pacienți care erau bolnavi de COVID și erau intubați au decedat după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă la Secția ATI din incinta Spitalului Piatra Neamț, potrivit celui mai nou bilanț. Alte șapte persoane, între care un medic, sunt în stare gravă.

RomaniaTV.net
14 nov. 2020, 21:26

Piatra Neamţ – Colectiv. Andrei Carabelea, primarul municipiului Piatra Neamţ, se află la locul incendiului de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, unde 10 pacienţi internaţi la Terapie Intensivă au murit. Edilul a avut o intervenţie telefonică la Digi 24, unde a afirmat că este un eveniment asemănător tragediei din clubul Colectiv din 2015.

„Pacienţii aflaţi în stare gravă sunt în curs de stabilizare pentru a fi trimişi la Iaşi. Despre cauze nu putem vorbi decât ca presupuneri. Cei de la ISU fac verificări şi vor comunica public. Au fost chemaţi medici de acasă. E un Colectiv. E o tragedie. Chiar am văzut un domn care îşi recunoştea mama. Sunt două saloane de Terapie Intensivă. Într-un salon au fost flăcări, în celălalt a migrat fumul”, a declarat primarul.

Zece persoane au decedat în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă seară la secţia de Terapie Intensivă din incinta Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie. Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale de stingere şi o autoscară. Alţi opt pacienţi care erau în salonul alăturat şi au fost salvaţi vor fi transportaţi la Spitalul Judeţean Iaşi, au transmis reprezentanţii Spitalului Judeţean Neamţ. A fost rănit şi medicul de gardă, urmând să fie şi el transferat.Nelu Tătaru se va deplasa la Piatra Neamţ în această seară, pentru a evalua situaţia. El a precizat că 10 persoane au decedat şi sursa incendiului este evaluată de ISU. „Ei spun că ar fi un scurtcircuit”, a adăugat ministrul Sănătăţii. Alte şapte persoane sunt în situaţie critică, precizează ISU Neamţ.

Ministrul Sănătății, prima reacție în cazul tragediei din Neamț: „Ar fi un scurtcircuit”

Piatra Neamţ – Colectiv, este cel mai grav bilanț după tragedia din Capitală și cel mai probabil, va fi deschisă și o anchetă penală de care se va ocupa Parchetul General. Marea majoritate a spitalelor din România sunt în curs de acreditare, iar directorul ANMCS, Marius Filip, a declarat la Digi24 că existau o serie de nereguli la Spitalul Județean Piatra Neamț în ceea ce privește siguranța la incendii. Spitalul este în subordinea Consiliului Județean Neamț.

„Un Colectiv, nu am alte cuvinte”, a declarat la Digi24 primarul municipiului Piatra Neamț, Andrei Carabelea, care a relatat că a văzut cu ochii săi cum un bărbat își recunoștea mama printre victime.