Primarul din Suceava vrea mai multe pelerinaje: „Avem statistici, mărturii ale oamenilor care s-au vindecat ca urmare a trecerii moaştelor prin curtea spitalelor”

Primarul din Suceava susţine că mai multe persoane s-au vindecat după ce moaştele Sfântului Ioan cel Nou a trecut prin curtea spitalelor sau prin apropiere şi cere Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor să facă mai multe pelerinaje.

24 ian. 2022, 22:26
Primarul din Suceava vrea mai multe pelerinaje: „Avem statistici, mărturii ale oamenilor care s-au vindecat ca urmare a trecerii moaştelor prin curtea spitalelor”

Primarul din Suceava vrea mai multe pelerinaje. Ion Lungu susţine că există statistici care arată că mai mulţi oameni s-au vindecat ori s-au simţit mai bine după ce moaştele Sfântului Ioan cel Nou a trecut prin curtea spitalelor.

Primarul din Suceava vrea mai multe pelerinaje

La şedinţa anuală a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, edilul a subliniat impactul procesiunilor prin județ cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava.

Citeşte şi Bolnavii de cancer internaţi la Spitalul din Timişoara tremură de frig în saloane. Zeci de oameni le-au dus plăpumi şi pături

„Avem statistici, mărturii ale oamenilor care s-au vindecat sau a căror stare s-a îmbunătățit ca urmare a trecerii cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou prin curtea spitalelor sau prin apropiere. Nu știm cum vor evolua lucrurile, dar în măsura în care va fi nevoie, vom apela la dumneavoastră, să mai facem un pelerinaj cu Sfântul prin oraș și prin județ”, a spus primarul Ion Lungu, la şedinţa anuală a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, potrivit arhiepiscopiasucevei.ro.

Reamintim că la sfârşitul lunii iunie, edilul a declarat că procesiunea cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou a contribuit la scăderea numărului de infectări cu coronavirus din Suceava.

„Ne-a păzit Dumnezeu aici, în Suceava. Am simţit acest lucru încă din primăvară când s-a ieşit cu Sfântul pe străzi. Am avut o procesiune şi pentru această pandemie. Vin oameni la mine şi îmi spun: ‘ştiţi domnule primar, eram la spital, când a ajuns Sfântul în curtea spitalului am simţit că am prins puteri. M-am însănătoşit’.  Toate au contribuit într-un fel sau altul”, declara la acea vreme edilul din Suceava.

Citeşte şi Spovedania unui tânăr de 21 de ani: „Am căzut în păcat cu o fată”. Sfaturile primite de la ÎPS Calinic