Primarul din Târgu Jiu, IZOLAT la domiciliu. A intrat în contact cu două persoane confirmate cu COVID-19. „Când e să ai ghinion”

Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu, a fost trimis, vineri, în izolare la domiciliu, în urma unei anchete epidemiologice efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică Gorj. Edilul a participat la o şedinţă alături de doi angajaţi ai unei firme care ulterior au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus.

RomaniaTV.net
19 iun. 2020, 14:14
Primarul din Târgu Jiu, IZOLAT la domiciliu. A intrat în contact cu două persoane confirmate cu COVID-19. „Când e să ai ghinion”

„În principiu, până pe data de 29 iunie, cei care am participat la operativă vom intra în izolare. Este vorba despre 7 persoane care au participat la ședință” a declarat Romanescu, pentru Radio Infinit.

„Asta este, când e să ai ghinion… Acel salariat a participat pentru prima dată la ședință, înlocuia pe cineva”, a adăugat primarul din Târgu Jiu.

Potrivit Gorjonline.ro, în urma anchetei epidemiologice a DSP Gorj, pe lângă edilul liberal Marcel Romanescu au mai fost băgate în izolare la domiciliu alte peste 50 de persoane care au intrat în contact cu cei doi angajați confirmați cu COVID-19, boala infecţioasă provocată de noul coronavirus.

Întâlnirea a avut loc pe 15 iunie, iar la ea au participat mai mulți lideri locali, din primărie și din instituțiile coordonate de primar. 

La sfârşitul lunii mai, o fotografie în care Ludovic Orban fumează şi se relaxează alături de mai mulţi miniştri din Guvern într-un biroul de la Palatul Victoria a fost distribuită pe Facebook. În imagine demnitarii beau diverse băuturi alcoolice şi au lăsat măştile de protecţie pe masă.

Ludovic Orban, şedinţă la Palatul Victoria cu ţigări şi alcool. Premierul şi miniştrii au lăsat măştile deoparte

Ludovic Orban a plătit două amenzi în valoare de 3000 de lei, aproape cât venitul familiei înainte de a deveni premier după ce în spaţiul public a apărut o fotografie în care el şi alţi miniştri fumau în sediul Guvernului şi consumau alcool, fără a purta masca de protecţie în spaţiu închis.

Premierul Orban amendat la cerere cu 3000 de lei pentru nepurtarea măştii şi fumat în sediul Guvernului