Primarul Municipiului Galaţi a fost confirmat cu coronavirus. Care este starea edilului

Ionuţ Pucheanu, primarul oraşului Galaţi, a fost confirmat cu coronavirus. Edilul s-a autoizolat imediat de la apariţia primelor simptome şi se ocupă în continuare de treburile curente ale Primăriei.

RomaniaTV.net
06 oct. 2020, 08:58
Primarul Municipiului Galaţi a fost confirmat cu coronavirus. Care este starea edilului

„Am fost testat pozitiv cu noul coronavirus și m-am autoizolat imediat cum au apărut primele semne. Am simptome ușoare, pot să mă ocup în continuare de treburile curente ale Primăriei și sunt în legătură permanentă cu colegii din aparatul administrativ. Activitatea instituției se desfășoară în condiții normale, cu respectarea tuturor măsurilor sanitare.
Sănătate multă tuturor!” , este mesajul edilului.

Citeşte şi: Accident ÎNFIORĂTOR în Galaţi. Şapte victime, după ce trei maşini s-au ciocnit violent

Direcția de Sănătate Publică va face o anchetă epidemiologică pentru a stabili care sunt contacții direcți.

La nivelul judeţului Galaţi, potrivit raportării Instituţiei Prefectului Judeţul Galaţi, luni, 05 octombrie 2020, au fost înregistrate 4.463 de persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul pandemiei şi până în prezent, mai mult cu 65 de cazuri faţă de ziua de duminică, când au fost raportate 4.398 de îmbolnăviri.

Din numărul nou de persoane infectate, 3.672 au fost declarate vindecate (39, în ultimele 24 de ore) şi 181 au decedat. Până luni, în judeţ, au fost efectuate 39.395 de teste (231 de teste au fost efectuate în ultimele 24 de ore), 73 de persoane se aflau în izolare, 218 persoane în carantină, iar 9, internate la ATI.

Totodată, Prefectura Galați precizează că incidența infectărilor la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile este 1.56 pe municipiul Galați.