Primarul oraşului Drobeta Turnu Severin, izolat la domiciului din cauza coronavirusului după ce a revenit dintr-o delegaţie din Milano

Primarul orașului Drobeta Turnu Severin, izolat la domiciului din cauza coronavirusului! Asta după ce pe 19 februarie s-a întors de la Milano alături de alte 10 persoane. Și Deputata PNL Mara Calista şi soţul ei au intrat în carantină la domiciliu, din cauza coronavirusului.

RomaniaTV.net
25 feb. 2020, 08:50
Primarul oraşului Drobeta Turnu Severin, izolat la domiciului din cauza coronavirusului după ce a revenit dintr-o delegaţie din Milano

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Mehedinţi, primarul oraşului Drobeta turnu Severin împreună cu alţi 12 funcţionari ai Primăriei au fost într-o delegaţie la Milano, în perioada 15-19 februarie. Ca urmare a alertei de coronavirus, Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi a dispus ca atât primarul oraşului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, cât şi ceilalţi 12 funcţionari publici să fie izolaţi acasă şi monitorizaţi.

„Am solicitat Direcției de Sănătate Publică Mehedinți să verifice și să ia măsurile care se impun în toate situațiile pe care le înregistrăm în momentul de față în județul Mehedinți. De exemplu, o delegație de la Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin a fost într-o vizită de lucru în nordul Italiei, mai precis în orașul Milano, ca să vadă o centrală termică în cogenerare, care folosește drept combustibil deșeurile municipale. Angajații Primăriei s-au întors joia trecută din delegație”, a declarat pentru Mediafax prefectul de Mehedinţi, Cristinel Pavel.

Citeşte şi: Ce nu se spune despre epidemia de coronavirus! Un număr IMPRESIONANT de persoane s-au vindecat

La această oră, în Mehedinţi sunt izolate acasă şi monitorizate de medici 20 de persoane revenite în ultimele două săptămâni din Italia sau din China. Potrivit reprezentanţilor DSP Mehedinţi, în fiecare punct de trecere a frontierei din judeţ se află un medic care verifică persoanele care se întorc din zonele declarate cu risc de îmbolnăvire cu coronavirus.

De asemenea, Deputatul PNL Mara Calista şi soţul ei au decis autoizolarea pentru 14 zile, din cauza Coronavirusului. Cei doi soţi au vizitat Italia şi au participat la Carnavalul de la Veneţia. Deşi nu prezintă simptome, ea a decis să ia măsurile care se impun.

„Am ales să intrăm în această izolare la domiciliu preţ de cel puţin 14 zile, voluntar, astfel încât să fim siguri Doamne fereşte, dacă este cazul de ceva, să nu dăm mai departe”, a declarat Mara Calista, luni seara, la Digi 24.