Primarul Sectorului 1, despre primul computer tomograf mobil din România: A fost o decizie bună pentru bucureşteni

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, și Managerul Institutului "Matei Balș", Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu-Cercel, au susținut o conferință de presă pe tema achiziției unui Sistem Mobil CT care folosește inteligența artificială.

RomaniaTV.net
07 mai 2020, 08:41

”Acum o lună de zile am luat decizia să cumpărăm acest computer tomograf. Consider că a fost o decizie bună pentru bucureșteni, pentru locuitorii sectorului 1. Este primul din România, va veni și al doilea la centrul Caraiman. Sper să își arate roadele acest aparat” , a declarat Dan Tudorache, primarul Sectorului 1.

Citește și: Primarul Dan Tudorache şi Sectorul 1 au ajutat Institutul Balş cu o soluţie împotriva Covid-19 bazată pe Inteligenţă Artificială

Primăria Sectorului 1, Centrul Medical Caraiman precum și Institutul Matei Balş au decis achiziționarea unui Sistem Mobil CT care folosește Inteligență Artificială, o achiziţie care care permite depistarea rapidă a infectării cu COVID 19.

Computerul tomograf este unul mobil, situat pe o platformă şi va fi utilizat pentru bucureşteni de specialiştii de la Institutul „Matei Balş”, putând fi realizate cu acest aparat în jur de 1000 de teste pe zi cu rezultate rapide.

Datorită imaginilor precise ale plămânului obținute cu acest CT, simptomele ușoare pot fi identificate în stadiul infectat timpuriu. Achiziționarea lui se face la recomandarea Institutului Matei Balș.