Primele imagini cu noul Dacia Duster! Care sunt principalele modificări ale modelului care se va lansa în 2024

Noul SUV Dacia Duster 3 urmează să fie prezentat public la finalul anului 2023. O serie de fotografii spion surprinse în timpul testelor au apărut pe internet și au arătat care sunt o parte dintre modificările aduse noului model.

31 mart. 2023, 18:34

Noul SUV Dacia Duster 3 urmează să fie prezentat public la finalul anului 2023, pentru ca mai apoi să fie lansat pe piață în 2024, conform informațiilor transmise de oficialii Renault Group. SUV-ul a fost surprins în timpul testelor și se pare că noul model a suferit modificări radicale.

Dacia Duster 3 va avea o lungime mai mare decât actuala generație, iar conform informațiilor dintr-un document intern care au apărut în presa franceză, noul SUV de clasă mică va dispune de transmisie automată.

Citește și: Dacia Maxibreak, un model ediție limitată. Au fost produse doar 12 exemplare și e la mare căutare printre colecționarii de mașini

O serie de fotografii spion surprinse în timpul testelor au apărut pe internet și au arătat care sunt o parte dintre modificările aduse noului model. Se pare că noua generație va avea o gardă la sol mai mare decât cea pe care o întâlnim la modelul Sandero Stepway. De asemenea, vor fi păstrate farurile cu semnătură luminoasă în forma literei Y. Mai mult, pot fi distinse și blocurile optice din spate, care sunt similare cu cele de Bigster, fiind unele complet noi.

Cu toate că în imaginile surprinse mașina este camuflată, experții în automobile au afirmat că noul model Duster are similarități cu actuala generație a modelului și că, de asemenea, împrumută elemente care se regăsesc pe conceptul Bigster.

Hoții de mașini din România preferă Dacia, BMW și Wolkswagen

În anii trecuți, media mașinilor furate în România se ridica la aproximativ 4-5 vehicule pe zi, însă în prezent aceasta a scăzut, fiind vorba de o mașină pe zi. Există și un top al mașinilor pe care românii le fură, iar pe primul loc în clasament se află modelele BMW. Acest top este completat de Dacia și Volkswagen.

În anul 2022, Dacia a fost la mare căutare în rândul hoților de mașini din România, fiind furate peste 40 de exemplare din modelele Dokker, Dacia Lodgy și respectiv modele mai vechi, precum Dacia 1310 și 1410 sau Dacia Nova. Mai atractive pentru hoți au fost însă Dacia Logan, Duster și Sandero, care au fost cele mai furate modele.

În ceea ce privește mașinile BMW, hoții au reușit să fure aproximativ 42 de autoturisme și, în mod firesc, aceștia și-au orientat atenția în special aspura modelelor mai scump, precum BMW X5 ȘI X6.

Și mașinile Wolkswagen au fost de mare interes pentru hoții de mașini, cele mai furate modele fiind VW Golf și VW Passat. În principal, pe lista „preferințelor” au fost modelele puțin mai vechi, fabricate între anii 2001-2008. De asemenea, aceștia au furat și modele ceva mai rare, spre exemplu Golf 1 sau VW Bora. Dintre cele mai noi modele lansate, a fost furat un exemplar VW T-Cross.

Citește și: Românii au început să facă taximetrie pe Dacia Spring. Ce părere au despre modelul electric: „Cum naiba merge la taxi buburuza aia?”