Primele reacţii din PSD după adoptarea tacită a proiectului privind autonomia ţinutului secuiesc. „Oribilă greşeală”

Adoptarea tacită a proiectului de lege care acordă autonomie "ţinutului secuiesc" este un afront la adresa suveranității statului român, spune fostul premier și lider PSD Viorica Dăncilă, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

RomaniaTV.net
29 apr. 2020, 06:53
Primele reacţii din PSD după adoptarea tacită a proiectului privind autonomia ţinutului secuiesc. „Oribilă greşeală”

„Adoptarea tacită a proiectului de lege care acordă autonomie așa-zisului Ținut Secuiesc este o chestiune extrem de gravă, din toate punctele de vedere. Este un afront la adresa suveranității statului român.

Nicio epidemie, nicio izolare nu poate justifica o astfel de scăpare de procedură. Adoptarea chiar și tacită a unei propuneri legislative de o asemenea gravitate nu arată doar o totală lipsă de profesionalism, ci și inconștiență politică.

Senatul e acum dator să repare această oribilă greșeală.”, a scris fostul premier.

O reacţie mult mai detaliată a venit din partea fostului PSD-ist Neculai Onţanu, actual lider al partidului ADER.

„Un prim pas pentru dezintegrarea României a fost fost făcut. Lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost adoptată de Camera Deputaţilor.

Camera Deputaţilor a adoptat propunere legislativă privind acordarea statutului de autonomie Ţinutului Secuiesc, un proiect al UDMR.

Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților, arată că nu are cunoștință despre acest proiect. Cum să nu ai cunoștință când tu când ești Președintele Camerei Deputaților ? Celelalte partide românești, se dau de ceasul morții, o fac pe neștiutorii, iau atitudine. Câtă ipocrizie ! Cât de ipocrit să fii ca pentru niște voturi pentru formarea în toamnă a unui guvern cu sprijinul UDMR, partidele PSD, PNL, ALDE, USR-PLUS, Pro România, PMP în înțelegere cu UDMR să anuleze prin complicitate actul Unirii de la 1918 și prevederile Tratatului de pace după cel de-al doilea război mondial ? Să sacrifice România și să calce în picioare jertfa sutelor de mii de morți care au avut ca ideal România ?

Potrivit Legii aprobate înCamera Deputaților, teritoriul Regiunii Autonome a Ținutului Secuiesc cuprinde actualele judeţe Covasna şi Harghita, precum şi scaunul istoric Mureş (Marosszék) care aparţine judeţului Mureş.

Cerem Parchetului General să se sesizeze de îndată, să sesizeze Înalta Curte de Casație și Justiție a României, ca să anuleze acest act normativ samavolnic, să aresteze inițiatorii și susținătorii acestui proiect din Camera Deputaților pentru încălcarea Constituției României care la articolul 3 următoarele alienate stabilește:

(1) Teritoriul României este inalienabil.

(2) Frontierele ţării sunt consfinţite prin lege organică, cu respectarea principiilor şi a celorlalte norme general admise ale dreptului internaţional.

(3) Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe, municipii şi judeţe.

Ca să vedeți cât de gravă este situația iată ce prevede unele articole din Legea adoptată de Camera Deputaților.

În art. 2 se prevede: Ţinutul Secuiesc devine o regiune autonomă cu personalitate juridică în cadrul României.

a) Competenţele regiunii sunt stabilite prin prezentul statut al regiunii, de lege, sau de dreptul internaţional.

b) Competenţele specifice ale regiunii nu pot fi puse în discuţie sau limitate decât prin lege sau aplicând dreptul internaţional. Cu alte cuvinte spunem noi, asupra acestui teritoriu al Ținutului Secuiesc nu ma acționează legile României. Acest Ținut Secuiesc este administrat de alte instituții din afara României. Care bănuiți că vor fie le ? Unde s-a ajuns Doamne ?

La art. 4 din Lege se precizează: Teritoriul regiunii autonome cuprinde actualele judeţe Covasna şi Harghita, precum şi scaunul istoric Mureş (Marosszék) care aparţine judeţului Mureş. Localităţile aparţinătoare Scaunelor sunt teritorii tradiţionale secuieşti. a) Scaunul Kézdi (Kézdiszék), care cuprinde localităţile aparţinătoare, având reşedinţa la Târgu Secuiesc (Kézdivásárhely), b) Scaunul Orbai (Orbaiszék), care cuprinde localităţile aparţinătoare, având reşedinţa la Covasna (Kovâszna) c) Scaunul Sepsi (Sepsiszék), care cuprinde localităţile aparţinătoare, având reşedinţa la Sfântu Gheorghe (Sepsiszentgyörgy) d) Scaunul Ciuc (Csíkszék), care cuprinde localităţile aparţinătoare, având reşedinţa la Miercurea Ciuc (Csikszereda) e) Scaunul Odorhei (Udvarhelyszék), care cuprinde localităţile aparţinătoare, având reşedinţa la Odorheiu Secuiesc (Székelyudvarhely) f) Scaunul Gheorgheni (Gyergyószék), care cuprinde localităţile aparţinătoare, având reşedinţa la Gheorgheni (Gyergyószentmiklós) g) Scaunul Mureş (Marosszék), care cuprinde localităţile aparţinătoare, având reşedinţa la Târgu Mureş (Marosvásárhely) h) Scaunul Micloşoara-Brăduţ (Miklósvár-Bardoc) (MiklósvárBardocszék), care cuprinde localităţile aparţinătoare, având reşedinţa la Baraolt (Barót

Iar la art. 5. Adio România ! Se prevede:

(1) Autonomia regională se exercită de Consiliul de Autoadministrare, autoritate publică regională aleasă prin vot universal, egal, direct secret şi liber exprimat precum şi de Comisia de Autoadministrare desemnată de acesta.

Români ! Nu acceptați acest troc politic ordinar. Cam de accea se pune mare bază pe Pandemie ! La viitoarele alegeri votați PSD, PNL, USR-PLUS, ALDE, Pro România, PMP ! și dacă vă convine și UDMR.

Neculai Onțanu, Președintele de onoare al Partidului ADER”.

Fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, a reacţionat şi el dur.

„Nu există nicio scuză pentru ce s-a întâmplat la Camera Deputaților! Depunerea acestei inițiative legislative, pentru autonomia așa-zisului Ținut Secuiesc, de către câțiva parlamentari care NU ar mai trebui să fie în Parlamentul României nici măcar o singură clipă şi trecerea TACITĂ a acesteia în Camera Deputaților nu reprezintă altceva decât o încercare mârşavă din partea unora de a FURA cu bună ştiință ceea ce aparține poporului român şi din partea altora de a VINDE aceasta țară‼️

Și unii și ceilalți nu sunt altceva decât TRĂDĂTORI de țară și de neam‼️Nu vreau să aud și nu am cum să accept scuzele sau explicațiile niciunui lider politic din Camera Deputaților, fie el de la PSD, PNL, Pro România, PMP și, în niciun caz, de la șeful UDMR‼️ TOȚI trebuie să-și asume această situație, precum și faptul că eticheta pusă, începând de azi, de către poporul român asupra lor este pe deplin meritată – LAȘI, TRĂDĂTORI, VÂNZĂTORI de NEAM și ȚARĂ‼️

Pentru ceea ce au încercat să vândă unii politicieni …mii de ROMÂNI au apărat, chiar și cu prețul vieții lor‼️

Premierul Orban, în vizită la fabrica de măști din Dâmbovița

De la UDMR nu am nicio pretenție. De când sunt în Parlamentul României nu au alt obiectiv decât acela de a FURA acest popor, nevrând să înțeleagă că și ei trebuie să reprezinte interesele cetățenilor români și să-și dea viața pentru țara pentru care au jurat credință atunci când au devenit parlamentari – ROMÂNIA ‼️

Dar de la cei din PSD, PNL şi Pro România, nu neapărat că mă aşteptam la altceva, dar măcar din dorința lor de a se „urca” pe un nou subiect aducător de capital electoral, ar fi putut să-i facă să oprească această MÂRŞĂVIE‼️

Un fleac procedural, s-au grăbit să afirme unii! O să-l corectăm la Senat și gata! Ca și cum, propria casă îți este jefuită de niște tâlhari pentru că ți-ai lasat ușa descuiată și aștepți nepăsător să-i amendeze poliția.

Dacă îşi respectau câtuşi de puțin țara (că de iubit nu poate fi vorba!) sau dacă se gândeau să întoarcă măcar puțin din cât aceasta le-a tot dat, liderii politici din Camera Deputaților (şi culmea, lideri de partide politice‼️) trebuiau să treacă această inițiativă legislativă prin Parlament în cel mult aceeaşi perioadă prin care Legea lui Dragnea cu cele 102 taxe a trecut şi să o RESPINGĂ‼️

După ce reprezentați ai UDMR și acoliți ai acestora au contribuit din plin la distrugerea și furtul „aurului verde” al acestei țări, acum încearcă mișelește să o sfâșie în bucăți‼️

Pentru initiatorii proiectului de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, cât şi pentru cei care au girat această „scăpare” la Camera Deputaților, vă spun cu CERTITUDINE că Senatul României va RESPINGE acest proiect de lege‼️

Atât timp cât sunt în Parlamentul României și mai ales atât timp cât trăiesc, nicio bucată din țara mea nu va aparține altcuiva DECÂT POPORULUI ROMÂN‼️”, scrie Teodorovici pe Facebook.”

Citeşte şi: Camera Deputaţilor a adoptat tacit un proiect de lege care acordă autonomie Ţinutului Secuiesc

Lucian Romaşcanu: O manipulare ordinară a PNL

O manipulare ordinară a PNL, partid parlamentar (!), devine subiect principal al zilei pe toate mediile.

Perfect prilej pentru patrioți de conjunctură să plângă de grija țării, să-și etaleze merite inexistente, să strige anacronic. Turnesolul perfect!

DA, se întâmplă ca legi să treacă tacit, îndeobște în prima cameră sesizată.

De data asta, legea cu Tinutul Secuiesc a trecut tacit pentru că, urmare inconștienței unui senator liberal infectat cu noul coronavirus, parlamentul a trebuit să fie închis.

Astăzi la ora 14:00 este ședință a Senatului, cameră decizională, când toți parlamentarii PSD vor vota impotriva acestei legi antiromânești și anticonstituționale.

Sperăm că după acest vot lucrurile sa reintre în normal iar PNL să guverneze, în frunte cu președintele său Iohannis, pentru români și nu pentru dezbinare și propriul interes.