PRIMELE REŢINERI în dosarul lui MARIAN VANGHELIE: Vărul, şoferul şi o apropiată a primarului Sectorului 5

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus joi seară reținerea a patru persoane în dosarul în care este vizat primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, pentru fapte în legătură cu atribuirea ilegală de lucrări publice. Vărul lui Marian Vanghlie Mircea - Sorin Niculae, şoferul său, Adrian Murgoci, directorul Economat Sector 5 şi soţul ei, Laura şi Sorin Ciocan, au fost reţinuţi de procurorii DNA în dosarul primarului, informează România TV. Tot joi seară, Marian Vanghelie a fost dus la audieri la DNA, iar la scurt timp a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

RomaniaTV.net
12 mart. 2015, 20:13
PRIMELE REŢINERI în dosarul lui MARIAN VANGHELIE: Vărul, şoferul şi o apropiată a primarului Sectorului 5
Patru persoane au primit joi seara ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore în dosarul în care Marian Vanghelie este suspectat că a atribuit ilegal lucrări publice. Între cei reţinuţi se află Adrian Murgoci, şoferul lui Marian Vanghelie, Mircea-Sorin Niculae, vărul primarului Marian Vanghelie, directorul general Economat Sector 5 S.R.L. Laura Ciocan şi soţul acesteia, Sorin Ciocan.

Marian Vanghelie a fost ridicat, joi, de mascaţi într-un dosar privind privind atribuirea de contracte publice în mod ilegal. Mai multe percheziţii au avut loc, joi, la sediul Primăriei Sectorului 5 şi la locuinţa primarului Sectorului 5.

Marian Vanghelie a fost săltat joi dimineaţă din casa Oanei Niculescu Mizil şi dus la vila sa, unde procurorii au făcut percheziţii timp de patru ore. De la casa lui Vanghelie, procurorii au plecat cu acte şi mai multe ceasuri de lux.

De acasă, Marian Vanghelie a fost dus la sediul Primăriei Sectorului 5, pentru o nouă rundă de percheziţii. În jurul orei 22.00, Vanghelie a fost scos de anchetatori din sediul primăriei şi dus la DNA pentru audieri.

Citeşte şi: MARIAN VANGHELIE, ridicat de MASCAŢI. Percheziţii acasă şi la Primărie: „Ce dracu, astea sunt comedii!” VIDEO 

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, începând cu anul 2007, Marian Vanghelie l-a ajutat pe Marian Dumitru să obţină contracte pentru lucrări publice în valoare de 2 miliarde de lei. În schimbul ajutorului, primarul Sectorului 5 percepea un comision de aproximativ 20% din valoare. Pentru a încasa şpaga din aceste contracte, Vanghelie se folosea de vărul său şi chiar de firma iubitei sale, Oana Niculescu Mizil.

Citeşte şi: Oana Niculescu Mizil, anchetată de DNA şi ÎNSĂRCINATĂ: Vom avea un băieţel. Prima reacţie a lui Vanghelie

„În perioada 2007 – prezent, Vanghelie Marian-Daniel, în schimbul unor foloase materiale, l-a ajutat pe Dumitru Marin să obţină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de sumei de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea şi plata contractelor de execuţie de lucrări publice Vanghelie Marian-Daniel percepe un „comision” de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria sectorului 5 şi instituţii din subordinea acesteia, pe de o parte, şi societăţile controlate de către Dumitru Marin, pe de altă parte. Acest „comision” este plătit de către Dumitru Marian către Vanghelie Marian-Daniel prin intermediul unor persoane apropiate lui celor doi, respectiv prin intermediul lui Dinuţ Daniel-Nicolae şi Niculae Mircea-Sorin”, susţin procurorii.

Citeşte şi: Oana Niculescu Mizil, anchetată de DNA şi ÎNSĂRCINATĂ: Vom avea un băieţel. Prima reacţie a lui Vanghelie

Potrivit anchetatorilor, acest comision a fost plătit, în parte, şi sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, încheiate de către PREMIER PALACE S.R.L. (societate controlată, prin intermediul unor societăţi tip off-shore, de către Dumitru Marin) şi societăţi comerciale controlate, prin interpuşi, de către Vanghelie Marian-Daniel, contracte în temeiul cărora cea dintâi firmă plătea celor din urmă sume semnificative de bani. De asemenea, beneficiare a unor astfel de contracte au fost societăţile Bucureşti S.A., Fashion Brand Management S.R.L. (la ambele asociat fiind Niculae Mircea-Sorin, cea din urmă fiind administrată în fapt de către Niculescu-Mizil-Ştefănescu Oana, parlamentar), CALEX BUSINESS S.R.L. (societate controlată de către Bodea Tiberiu, apropiat al lui Vanghelie Marian-Daniel) şi Economat Sector 5 S.R.L. (director general Ciocan Laura, persoană apropiată lui Vanghelie Marian-Daniel).
Procurorii mai notează că garantarea plăţii „comisionului” de 20% din valoarea contractelor publice, Dumitru Marin a cedat controlul societăţii comerciale SPLAI S.A. (societate are în proprietate numeroase imobile clădiri şi terenuri) unor persoane apropiate lui Vanghelie Marian-Daniel. Este vorba despre Murgoci Adrian, şoferul lui Vanghelie. 

Citeşte şi: OANA NICULESCU MIZIL, adusă cu mandat la DNA, după percheziţiile făcute acasă la VANGHELIE VIDEO

Oana Niculescu Mizil, iubita primarului Sectorului 5 Marian Vanghelie, a fost şi ea audiată, joi, la DNA. 

Citeşte şi: Marian Vanghelie, prima declaraţie despre ŞPĂGI, COMISIOANE şi implicarea Oanei Niculescu Mizil