Primii 7.500 de puieţi vor fi plantaţi în Pădurea Copiilor

Alergătorii ViitorPlus din cadrul Raiffeisen Bucharest International Marathon au strâns fonduri pentru plantarea primilor 7.500 de puieţi din Pădurea Copiilor.

RomaniaTV.net
18 oct. 2011, 07:47
Primii 7.500 de puieţi vor fi plantaţi în Pădurea Copiilor

Între 7-9 octombrie 2011, ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă a fost prezentă la cea de-a patra ediţie a Maratonului Internaţional al Bucureştiului, fiind pentru al III-lea an consecutiv cauza de mediu a evenimentului sportiv.

Pentru 68 dintre alergătorii înscrişi la diversele competiţii, miza participării a fost mai mult decât competiţională, ei au ales să alerge pentru Pădurea Copiilor.  

Pădurea Copiilor este un nou proiect ViitorPlus, dezvoltat sub umbrela programului Adoptă un copac!  cu scopul de a planta şi îngriji câte un puiet pentru fiecare nou-născut din România, în încercarea de  a aplica  conceptul de drept intergeneraţional: „O generaţie  plantează  copaci  şi o alta se bucură de umbră”
, în cuvinetele lui Mihai Adrian Negru, unul dintre alergătorii ViitorPlus la cursa de semimaraton. Pentru început, obiectivul este plantarea a 30.000 de puieţi, câte unul pentru fiecare nou-născut din Bucureşti.

Într-o acţiune temerară, alergătorii ViitorPlus au fost încurajaţi să strângă fonduri pentru a susţine Pădurea Copiilor, astfel că eforturile lor cumulate s-au concretizat în atragerea  de donaţii şi sponsorizări în echivalentul a 7.500 de puieţi ce urmează să fie plantaţi în primăvara viitoare. În continuare, ViitorPlus încurajează contribuţia donatorilor şi sponsorilor pentru atingerea obictivului de 30. 000 de puieţi, doanţii online fiind posibile pe www.viitorplus.ro/doneaza.

Pe langă ajutorul organizatoric acordat mai ales pe segmentul de înscrieri la maraton, echipa ViitorPlus  împreună cu cei peste 100 de voluntari  implicaţi au implementat soluţii sustenabile de colectare a deşeurilor în vederea reciclării cu scopul diminuării amprentei de carbon generate de un asemenea eveniment de anvergură. La finele celor 3 zile de competiţii, Recicleta a strâns peste 186 kg de carton şi 110 kg de PETuri .