Primiţi cu COVID-ul? Într-una dintre localităţile cu cea mai mare rată de infectare focarul ar fi fost declanşat de preotul care a mers din casă-n casă cu Boboteaza

Cu 25 de cazuri de infectare, comuna Ciurila din judeţul Cluj are cea mai mare rată de infectare din țară, respectiv 16,86 la mia de locuitori. Județul Cluj a intrat primul în senariul roșu, cu peste 3 cazuri la mia de locuitori, iar la Cluj-Napoca, rata de infectare este mai mare de 5.

11 ian. 2022, 19:28
Primiţi cu COVID-ul? Într-una dintre localităţile cu cea mai mare rată de infectare focarul ar fi fost declanşat de preotul care a mers din casă-n casă cu Boboteaza

Cristinel Popa, primarul comunei Ciurila, spune că nu sunt focare și asta întrucât localnicii sunt conștienți și se testează. „La aproape 2.000 de locuitori, la 25 de persoane crește rata de infectare. Ciurila e aproape de Cluj-Napoca, oamenii lucrează acolo, tranzitul este mare”, a spus edilul pentru Cluj24.ro.

Un preot care a mers din casă în casă, la Apahida, cu Boboteaza are soţia bolnavă de COVID

Valul 5 al pandemiei de COVID-19 a produs o creştere importantă a numărului de noi îmbolnăviri. În peste 120 de localităţi din ţară rata de infectare a atins pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. Printre acestea, Ciurila (Cluj) – 14,05, Coronini (Caraș-Severin) -12,09, Ipotești (Suceava) – 11,49 și Poarta Albă (Constanța) – 10,89 la mia de locuitori.

Citeste si Alexandru Rafila avertisment cutremurător pentru populație: „E una dintre cele mai rapide creşteri din Europa”

Presa locală menţionează că, în cazul comunei clujene Apahida, focarul COVID ar fi pornit de la un preot din satul Sânnicoară care a mers din casă în casă cu „Iordanul”, deși soția lui fusese testată pozitiv cu coronavirus şi spitalizată.

Citeste si Exclusiv – Adrian Marinescu, despre valul 5: „E clar că ce urmează săptămânile următoare va fi complicat. Vom avea probleme de internare”