Primul accident serios în care a fost implicată o Dacia Spring. La primul crash-test din viaţa reală maşina s-a răsturnat

La Constanţa a avut loc joi seara primul accident serios în care a fost implicată o Dacia Spring electrică. S-a întâmplat în apropiere de un sens giratoriu.

15 ian. 2022, 15:55
Primul accident serios în care a fost implicată o Dacia Spring. La primul crash-test din viaţa reală maşina s-a răsturnat

Dacia Spring nu s-a comportat foarte bine la primul carsh-test din lumea reală. În urma impactului, autoturismul s-a răsturnat, dar din fericire niciunul dintre cei implicați nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

De altfel, modelul Spring a primit doar o stea din cinci la testul Euro NCAP, iar specialiștii în domeniu au concluzionat că „prezintă un risc ridicat în ceea ce privește apariția unor răni la nivelul pieptului șoferului și capul pasagerului din spate, care pun viața în pericol în cazul unui impact frontal”.

Imagine de la accident

Citeşte şi Cum se descurcă Dacia Spring iarna? Experienţa unui şofer care a condus-o pe ninsoare: „Este un pericol real”

Rezultatele pe categorii obținute de Spring:

  • Protecția pasagerilor adulți: 49%
  • Protecția copiilor: 56%
  • Protecția utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor: 39%
  • Sisteme de siguranță: 32%.

Citeşte şi Spring, rezultate foarte slabe la testele de siguranță Euro NCAP. Rezultat dezastruos petru o altă maşină a grupului Renault

În accidentul de joi seara, mașina electrică a fost lovită lateral de un autoturism Opel Astra. În urma impactului, Dacia Spring s-a răsturnat pe o parte, oprindu-se pe o bordură, cu portierele de pe partea dreaptă. Accidentul a fost unul ușor, astfel că cele trei persoane aflate în autoturismele implicate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, scrie ct100.ro.