Primul ajutor: Ce ai de făcut când copilul suferă un accident

Copiii şi accidentele minore sau mai grave par a merge mână în mână, aşa că este bine ca părinţii să ştie câteva metode simple de a aplica primul ajutor. Copiii sunt foarte curioşi, îşi explorează corpul, vor să vadă până unde se poate merge şi, evident, accidentele pot apărea. Fie că îşi bagă în nas, în ureche diverse chestii, fie că înghit accidental un nasture, un pantof de la papuşă sau un ochi de la un usuleţ, părinţii trebuie să fie pregătiţi să acorde primul ajutor.

RomaniaTV.net
11 mai 2012, 07:15
Primul ajutor: Ce ai de făcut când copilul suferă un accident

Primul ajutor când înghite ceva

Te-ai asigurat că ai casa în regulă şi, totuşi, copilul reuşeşte să înghită ceva.

Scenariu pesimist

În majoritatea cazurilor, atunci când copilul înghite ceva, acesta ajunge în intestine de unde este simplu de eliminat. Primul lucru rău care se poate întâmpla este blocarea căilor aeriene. Dacă ceva rămâne blocată în esofag, se poate irita sau presa trahea. Unele obiecte înghiţite, chiar dacă nu blochează nimic, pot fi deosebit de periculoase: bateriile (erodează), obiecte ascuţite (sfâşiere), magneţi (duc la strangularea intestinelor), nisip sau puf din covor (blocare a intestinelor)

Ce trebuie să faci?

În primul rând trebuie să îţi dai seama ce a înghiţit şi cât poate fi de periculos respectivul obiect. Dacă suspectezi că e vorba de ceva ascuţit, magneţi, baterii, dacă vomită, tuşeşte des, se sufocă, are dureri abdominale, du-l de urgenţă la spital. Dacă nu e nimic periculos, natura îşi va urma cursul. Iar dacă după două zile nu a ieşit nimic la suprafaţă, este cazul să faci o radiografie.

Citeşte mai mult pe Sfatulpărinţilor.ro.