Primul ales local al PSD care RENUNŢĂ la funcţia politică

Un prim ales local al PSD renunţă la funcţia politică, punând astfel în practică propunerea lansată de preşedintele executiv Liviu Dragnea privind separarea funcţiilor administrative de cele politice.

17 dec. 2014, 09:28
Primul ales local al PSD care RENUNŢĂ la funcţia politică

Dănuţ Buhăescu a renunţat la funcţia de preşedinte al PSD Uricnai şi a declarat pentru hunedoaralibera.ro că nu a luat această decizie din vitejie şi doar pentru că aşa trebuie.

Edilul a explicat că vrea să dea un semnal în acest sens fiindcă nu i se pare corect să fii simultan primar şi şef de partid.

Liviu Dragnea: Nu mai vrem să se acumuleze multă putere în mâna colegilor din teritoriu

„Mi-am depus într-adevăr demisia din funcţia de lider al PSD Uricani. Vin în sprijinul reformei în partid. Consider că este un pas important pentru reformarea clasei politice. Funcţia executivă nu trebuie amestecată cu munca din partid. Mi se pare un lucru de bun simţ să renunţ la funcţia de lider, deşi rămân simplu membru de partid. Este un început şi aş vrea să devină o continuitate. Sper că vor mai fi şi alţi primari, nu neapărat din PSD, care mă vor urma„, a declarat pentru Dănuţ Buhăescu, primarul oraşului Uricani.

Victor Ponta declara, duminică, înainte de şedinţa PSD, că măsurile de reformare a partidului vor fi aplicate „de sus până jos, fără excepţie”.

‘Important este că trebuie să facem această reformă şi o să discutăm şi în martie, la congres, luăm o decizie. Cum să se aplice la nivel local? Nu există aşa ceva. O regulă întotdeauna se aplică de sus până jos, fără excepţie. Dacă e regulă, altfel nu mai e regulă’, a spus Victor Ponta, duminică, la Palatul Parlamentului, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, întrebat în legătură cu măsurile propuse de preşedintele executiv, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a propus o serie de măsuri pentru reformarea PSD, care au stârnit opoziţie în rândul unor lideri din teritoriu.

Concret, Dragnea a propus ca președinții Consiliilor Județene să nu mai fie şi şefi de filiale PSD, șefii CJ să își piardă, prin lege, calitatea de ordonator de credite, iar atribuțiile executive să fie preluate de un administrator public, preucm şi limitarea mandatelor aleşilor locali.

VICTOR PONTA susţine propunerea lui Dragnea şi spune că se va aplica inclusiv în cazul lui: Nu sunt o EXCEPŢIE