Primul baschetbalist român în Asia. Sonia Ursu a semnat cu un club din Coreea de Sud

Publicat: Vineri, 28 Septembrie 2012 15:37 // Actualizat: Vineri, 28 Septembrie 2012 15:37 // Sursa: RTV.net

Componenta naţionalei de baschet femin a României, Sonia Ursu, a semnat un contract valabil pe două sezoane cu formaţia coreeană Woori Bank Hansae, fiind prima baschetbalistă română ce va evolua în Asia.

Potrivit unui anunţ făcut de vineri al FR Baschet, Sonia Ursu a fost "curtată" de mai multe universităţi americane, dar a decis să semneze cu clubul profesionist Woori Bank Hansae, mai ales că ea are şi cetăţenia coreeană, tătăl ei fiind din această ţară.

Fosta jucătoare a Olimpiei Bucureşti, dar şi componentă a naţionalei U20 şi a celei de senioare şi-a petrecut vacanţa de vară în Coreea de Sud, răstimp în care a profitat de oferta primită de la clubul Woori. "Iniţial, trebuia să plec în SUA, la o universitate. Mai exact, acesta era planul meu de când a început acest an şi m-am pregătit intens pentru noul pas. Dar urma să încep cursurile şi antrenamentele abia din semestrul al doilea, după luna decembrie, deoarece eu trebuia să plec în Coreea de Sud, ca să îmi iau cartea de identitate, având dublă cetăţenie. Când am fost în vacanţă în Coreea de Sud, lucrurile au luat o turnură de 180 de grade, în sensul că nici eu nu mă aşteptam la o astfel de decizie. A fost o oportunitate, am profitat de ea şi nutresc speranţa că am ales bine!", a declarat Sonia, citată de site-ul oficial al FR Baschet.

Echipa cu care Sonia a semnat pe următoarele sezoane, Woori Bank Hansae, evoluează în liga profesionista WKBL, iar antrenorul principal, Park Myung Sool, a condus naţionala Coreei de Sud la JO din 2004.

"Pentru mine a fost, este şi va fi o onoare să joc pentru naţionala României. Chiar daca voi juca în Coreea de Sud, voi răspunde oricând cu mare plăcere la toate convocările echipei naţionale", a mai declarat baschetbalista, care va pleca spre noua sa echipă în 5 octombrie.

La finalul aceleiaşi luni va începe şi meciurile oficiale cu noul său club.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7791
RON
13 Dec
noapte 3 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H