Primul caz de coronavirus la Primăria Focşani! Primarul a cerut testarea tuturor angajaţilor

Alertă la Primăria Focşani, după ce a fost înregistrat primul caz de COVID-19! Un angajat a fost internat la Spitalul Municipal Adjud, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Edilul Focşaniului, Cristi Misăilă, a solicitat o anchetă epidemiologică urgentă şi testarea tuturor angajaţilor.

RomaniaTV.net
23 iul. 2020, 15:26
Primul caz de coronavirus la Primăria Focşani! Primarul a cerut testarea tuturor angajaţilor

Primarul municipiului Focşani a cerut conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea să dispună demararea, în regim de urgenţă, a unei anchete epidemiologice.

De asemenea, primarul Cristi Misăilă a solicitat testarea întregului personal al Primăriei Municipiului Focşani cu parte din kit-urile pentru testare COVID-19 puse la dispoziţia DSP Vrancea gratuit, conform protocolului nr. 1739/14.04.2020, care prevede că acestea pot fi folosite pentru testarea cadrelor medico-sanitare, angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale, Poliţiei locale Focşani, funţionarilor publici care intră în contact direct cu cetăţenii, precum şi a personalului care asigură serviciile de utilitate publică din municipiu.

”Primarul Municipiului Focşani atrage atenţia conducerii DSP Vrancea că orice întârziere a demarării anchetei epidemiologice, cât şi refuzul de testare a angajaţilor folosindu-se kit-urile predate prin procesul verbal nr. 39596/ 05.05.2020, poate atrage răspunderea contravenţională sau penală a acesteia”, se arată în comunicatul trimis de Prefectură, citat de News.ro.

Măsurile luate de Primăria Focşani pentru a preveni răspândirea coronavirusului

Pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus în cadrul Primăriei municipiului Focşani, au fost dispuse o serie de măsuri. Astfel, persoanele care au fost contacţi direcţi ai angajatului confirmat pozitiv cu coronavirusul SARS-COV-2 se află în izolare, începând de joi.

Tot de joi, după orele de program, la Primăria Municipiului Focşani se va efectua o dezinfecţie în toate birourile din instituţie. Accesul publicului în zonele de Relaţii cu Publicul va fi restricţionat.

Toate evenimentele cultural-artistice programate pentru următoarea perioadă se anulează sau se amână, în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus la nivelul judeţului Vrancea.

Interceptări ŞOCANTE în „Dosarul Duduianu”. Cum îi teroriza interlopul Denom pe maneliştii celebri: Florins Salam printre victime!