Primul caz de infectare cu tulpina indiană COVID-19, depistat într-o ţară din Europa. Autorităţile sunt în alertă

Autorităţile din Elveţia au anunţat că a fost identificat în ţară un prim caz de tulpină indiană a COVID-19, responsabilă pentru un focar epidemic în India.

24 apr. 2021, 18:43
Primul caz de infectare cu tulpina indiană COVID-19, depistat într-o ţară din Europa. Autorităţile sunt în alertă
foto: Twitter

E alertă în Elveţia, după ce a fost înregistrat primul caz de infectare cu tulpina indiană de COVID-19.

”Primul caz de tulpină indiană a COVID-19 a fost detectat în Elveţia”, a anunţat Oficiul federal elveţian pentru Sănătate Publică într-un mesaj postat pe Twiter.

Primul caz de infectare cu tulpina indiană COVID-19, depistat pe un aeroport din Elveţia

Cazul a fost depistat la o persoană aflată în tranzit pe unul dintre aeroporturile ţării. Autorităţile elveţiene nu au oferit însă detalii suplimentare.

Informaţia despre primul caz de infectare cu tulpina indiană COVID-19 survine după ce autorităţile din Belgia au anunţat detectarea în ţară a 20 de studenţi indieni testaţi pozitiv la tulpină. Aceşti tineri aterizaseră la Paris pe 12 aprilie, conform Agerpres.

Citeşte şi: Tulpina braziliană de COVID, mai periculoasă decât varianta originală. Avertismentul cercetătorilor: Este deosebit de îngrijorător

Sistemul de sănătate din India este copleşit din cauza noului val de infecţii atribuite parţial noii tulpini ”duble mutante”, cunoscută sub numele B.1.617.

Numeroase ţări şi-au suspendat temporar legăturile aeriene cu India. Elveţia ar putea să claseze India ca ţară cu risc crescut şi să o adauge pe ”lista roşie”, au declarat autorităţile sanitare elveţiene.

Persoanele din ţările plasate pe lista roşie trebuie să respecte o carantină de zece zile la sosirea în Elveţia.

Citeşte şi: Tulpina britanică a coronavirusului, mai contagioasă cu 45% decât varianta iniţială. STUDIU