Primul copil din România cu COVID, care a ajuns la ATI, a fost EXTERNAT

Primul copil infectat cu coronavirus care a ajuns la terapie intensivă a fost externat din spital. Starea de sănătate a acestuia este una bună, însă are nevoie de recuperare, conform medicilor. Medicii de la Spitalul de Copii "Victor Gomoiu" l-au tratat timp de două săptămâni.

RomaniaTV.net
29 sept. 2020, 16:26
Primul copil din România cu COVID, care a ajuns la ATI, a fost EXTERNAT

Cel mic a primit îngrijirere medicală timp de 17 zile, fiind internat la ATI timp de 11 zile. Acesta a fost dependent de masca de oxigen, iar în momentul în care starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit, a fost transferat la secţia de pneumologie. 

Citeşte şi: Primul copil român internat la ATI! „E primul caz din România, dar o să fie bine”

Medicii au declarat că băieţelul s-a înătăşit şi a plecat acasă, la Buzău. Acesta a fost internat pe 12 septembrie, în stare gravă, suferind de o boală rară, care a venit  pe fondul infecţiei cu noul coronavirus, iar organismul lui a reacţionat exagerat, spun medicii, pentru a se apăra. Cel mic avea toate organele inflamate.

„Suntem foarte bucuroși că s-a externat, se simte bine şi suntem foarte bucuroși că mergem acasă la fetița pe care o mai avem și ne așteaptă. Le mulțumim cadrelor medicale care s-au implicat și au dat dovadă de profesionalism. Copilul se externează vindecat, dar îi trebuie terapie de recuperare, gimnastică respiratorie, ca să prevenim eventuale complicații la distanță” , a declarat tatăl băiatului. 

Citeşte şi: Care este starea primului copil internat la ATI din cauza COVID: „Are toate organele afectate”

„În această perioadă mama lui a stat permanent cu el. E dramatic ca părinte să treci prin asemenea experiență, dar cu toții am fost alături de ea. Peste această pandemie nu putem trece decât ca o echipă. Copilul s-a comportat exemplar, a fost ascultător și părinții și medicii i-au indus această stare” , a declarat Diana Ionescu, directorul medical al Spitalului Gomoiu.

Cel mic se va întoarce în Bucureşti peste două săptămâni pentru un control medical. Pe toata durata internării, copilul şi-a dorit să se facă bine pentru a ajuns acasă înainte de ziua sa de naştere. Cel mic va împlini 10 ani peste 12 zile.