Primul deces la protestele din Belarus! Un bărbat a murit după ce un dispozitiv exploziv i-a detonat în mână VIDEO

A avut loc prima tragedie în cele două zile de protest din Minsk, Belarus. Un protestatar a murit în timpul manifestaţilor împotriva realegerii lui Alexander Lukashenko. 

RomaniaTV.net
11 aug. 2020, 06:40
Primul deces la protestele din Belarus! Un bărbat a murit după ce un dispozitiv exploziv i-a detonat în mână VIDEO

Potrivit Ministerului de Interne din Belarus, noaptea trecută în capitala Minsk şi în alte 19 oraşe au fost proteste de stradă, după ce Comisia Electorală a anunţat că Aleksandr Lukasenko a câştigat, pentru a şasea oară, alegerile prezidenţiale, cu peste 80% din voturi.

Citeşte şi: Proteste violente în Belarus, după ce Aleksandr Lukaşenko a câştigat încă un mandat de preşedinte. Peste 120 de oameni, reţinuţi VIDEO

„Unul dintre protestatari a incercat sa arunce un dispozitiv exploziv catre oamenii legii, dar acesta a detonat in mainile sale”, a declarat o purtatoare de cuvant pe Telegram, o aplicatie mobila de mesagerie, transmite Euronews.

Citeşte şi: Dispută între Rusia şi Belarus în legătură cu planurile de deplasare ale celor 30 de presupuşi mercenari reţinuţi

Forţele de ordine au dispersat gaz lacrimogen şi gloante de cauciuc către protestatari, relateaza AFP, conform sursei citate.

Mişcarea de stradă a devenit repede foarte violentă. Mai multe videoclipuri surprind momente în care agenţii OMON, Unitatea de Poliţie pentru Situaţii Speciale a Rusiei, pun protestatarii la pământ şi îi lovesc cu armele din dotare.

O femeie a fost agresata puternic cu picioarele in cap de unul dintre agenti.