Primul gest de apropiere între Cuba şi SUA, în 50 de ani: Ajutoare americane "direct" pentru Havana

Publicat: Joi, 12 Iulie 2012 17:49 // Actualizat: Joi, 12 Iulie 2012 17:49 // Sursa: RTV.net

Pentru prima oară într-o jumătate de secol, de când relaţiile între SUA şi Cuba au fost îngheţate, o navă-cargo americană încărcată cu ajutoare umanitare care a plecat din Miami se îndreaptă direct către Cuba.

Nava "Ana Cecilia" a plecat astăzi "încărcată cu ajutoare umanitare, iar noi am fost asiguraţi că nimic din toate acestea nu va fi vândut în Cuba", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei International Port Corp. , Leonardo Sanchez-Adega.

Compania care face transportul umanitar a obţinut permisul special de la autorităţile americane care eliberează astfel de permise pentru Cuba - ţară supusă unui embargou comercial - de a livra transportul umanitar direct cubanezilor, scrie presa americană.

Sanchez-Adega a mia spus că în virtutea acestui permis, în fiecare zi de miercuri a săptămânii un astfel de transport va face o cursă de aproximativ 17 ore între Florida şi Cuba.  Nava "Ana Cecilia" poate transporta până la 16 container e cu ajutoare umanitare.

Alte companii maritime americane de transport sunt nevoite să facă transporturi în Cuba prin intzermediul unor terţe ţări. Embargoul american împotriva Cubei a fost declarat de către fostul preşedinte american John F. Kennedy, în 1962, cu scopul de a înlătura " singurul regim comunist al Americilor", dar nu a avut succes, iar din cauza acestei măsuri, viaţa cubanezilor s-a deteriorat de-a lungul timpului. Embargoul impus Cubei a fost criticat în repetate rânduri, începând din 1992, de majoritatea membrilor Adunării generale a ONU.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H