Primul medic din Wuhan care a avertizat asupra apariţiei COVID 19 a dispărut

Doctorul Ai Fen a fost prima care şi-a alertat colegii cu privire la apariţia unei boli asemănătoare cu SARS, iar mesajele ei au condus la dezvăluirile făcute de doctorul Li Wenliang pe reţelele de socializare.

RomaniaTV.net
01 apr. 2020, 07:26

Ai Fen a fost printre primii medici care au încercat să alerteze colegii şi autorităţile chineze în ce priveşte apariţia unui nou virus, postând o fotografie a unui pacient etichetat cu „SARS coronavirus”.

Media internaţională sugerează că aceasta ar fi dispărut după ce, anterior, fusese „atenţionată extrem de dur, fără precedent”, de către administraţia Spitalului Central din Wuhan pentru „distribuţia de informaţii false online”.

Fotografia postată de Ai Fen a ajuns la medicul Li Wenliang, care a preluat-o şi a continuat să posteze şi el avertismente, ignorate de autorităţi în primă instanţă.

Ai Fen a acordat un interviu unei reviste chineze, în care critica conducerea spitalului pentru că a ignorat primele semne ale apariţiei noului coronavirus, dar nu a mai fost văzută de atunci, informează Dailymail.com.

Citeşte şi: Belarus anunţă primul deces provocat de CORONAVIRUS. Preşedintele Aleksandr Lukaşenko: „Mergeţi la muncă!”