Primul oraș din România care restrânge programul autobuzelor și tramvaielor din cauza coronavirusului

Comitetul pentru Situații de Urgență din Iaşi a decis, marţi, limitarea programul mijloacelor de transport în comun, din cauza pericolului de infectare cu coronavirus. 

RomaniaTV.net
17 mart. 2020, 15:26
Între orele 05.00 şi 08.00 activitatea de transport public în Iaşi va funcţiona în regim normal, iar pentru persoanele care lucrează în zona industrială transportul public local de călători va fi asigurat de tramvaiul de pe traseul 5, în intervalul orar 13.00 şi 18.00, potrivit Mediafax. 
 
Între orele 8.00 şi 15.30 tot parcul auto şi de tramvaie se retrage în garaj. Excepţie va face tramvaiul de pe traseul 5, în intervalul orar 13.00 şi 18.00. Tramvaiele și autobuzele vor circula din nou de la 15.30 şi până la 18.00. Se va face din nou pauză între orele 18.00 şi 21.00, urmând ca circulația să fie reluată între orele 21.00 şi 22.45, însă la 25% din capacitate.

Citeşte şi: STARE DE URGENŢĂ. Decretul lui Klaus Iohannis, aviz pozitiv în comisiile Parlamentului, va fi votat joi în plen

Comitetul pentru Situații de Urgență din Iaşi a mai decis ca, începând de miercuri, cele 75 persoane cazate în Centrul de Recuperare şi Integrare Socială C. A. Rosetti şi alte 18 din Centrul Rezidenţial Bucuria să fie autoizolate pe o perioadă de 30 zile, masa fiind asigurată prin Cantina de Ajutor Social şi firme de catering.
 
„Am intrat într-o nouă etapă a efortului comun de prevenire a infecţiei cu noul coronavirus, continuăm măsurile luate deja şi venim cu decizii suplimentare. Unele măsuri sunt nepopulare, dar trebuie să luăm decizii curajoase şi să le aplicăm cu fermitate. Sunt categorii sociale mai vulnerabile la infectare şi mă gândesc în mod deosebit la acestea. Nu vom renunţa la acordarea de facilităţi, dar fac apel public la persoanele în vârstă să evite aglomeraţiile atât în mijloacele de transport în comun, cât şi în alte spaţii închise. Cu toţii trebuie să fim responsabili şi să ascultăm recomandările specialiştilor şi ale autorităţilor statului”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Citeşte şi: Sute de români sunt blocaţi la graniţa dintre Austria şi Ungaria. Anunţul de ultimă oră făcut de autorităţile ungare


loading...