Primul politician din Franţa care a murit din cauza noului coronavirus. Patrick Devedjian (75 de ani), răpus de COVID-19

Patrick Devedjian, fost ministru şi reprezentant al Dreptei din Franţa, a murit la vârsta de 75 de ani, din cauza noului coronavirus în noaptea de sâmbătă spre duminică. Este vorba despre primul deces al unui politician de rang înalt francez din cauza epidemiei de COVID-19.

RomaniaTV.net
29 mart. 2020, 14:10
Primul politician din Franţa care a murit din cauza noului coronavirus. Patrick Devedjian (75 de ani), răpus de COVID-19

Patrick Devedjian a fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19 şi se afla sub observaţie de miercuri într-un spital al departamentului Hauts-de-Seine din Franţa, conform News.ro.

Joi, politicianul care a condus consiliul departamental din Hauts-de-Seine a scris pe Twitter că este „afectat de epidemie”, „obosit, dar stabil”. 

Fiu de refugiat armean, sosit în Franţa în 1919, era avocat de profesie, căsătorit şi tată a patru copii. Anticomunist declarat, el a simpatizat în tinereţe cu extrema dreaptă, înainte de a se alătura dreptei şi de a deveni un apropiat al fostului şef de stat Nicolas Sarkozy.

Decesul său stârneşte numeroase reacţii în lumea politică din Franţa. Fost ministru în cabinetele lui  Jacques Chirac şi Nicolas Sarkozy, Patrick Devedjian conducea departamentul Hauts-de-Seine din 2007, când l-a înlocuit pe Nicolas Sarkozy.

Mândru de originile sale armene, Patrick Devedjian nu a încetat să se lupte pentru recunoaşterea genocidului şi a dezvoltării Armeniei.

Cea mai tânără persoană moartă de coronavirus în Franţa era elevă la liceu. Julie avea doar 16 ani