Primul supercomputer din lume a făcut o profeție groaznică. Când va avea loc Apocalipsa

Acest supercomputer poate prezice viitorul omenirii pe baza unui algoritm avansat care analizează mai mulți factori.

08 dec. 2022, 11:00
Primul supercomputer din lume a făcut o profeție groaznică. Când va avea loc Apocalipsa
Primul supercomputer care a prezis Apocalipsa

Una dintre cele mai exclusiviste organizații din lume, Clubul din Roma, a comandat în anul 1973  un supercomputer care poate prezice viitorul omenirii. Acest aparat a prezis și când urmează să vină Apocalipsa. Dispozitivul funcționează pe baza unui algoritm avansat care analizează factori precum poluarea și natalitatea. Primul supercomputer de acest gen a prezis că viața oamenilor va înceta să mai existe în viitorul apropiat.

Mașinaria inventată în 1973 de un grup de profesori universitari, la comanda elitistei organizații, a făcut câteva predicții care deja s-au adeverit, precum dispariția resurselor naturale și apariția problemelor climatice. Una dintre primele predicții de acest gen a fost că în jurul anului 2020 planeta va ajunge într-o stare „extrem de critică”.

Citește și: Cum vor evolua oamenii până în anul 3000. Schimbare drastică a înfățișării: mâini încleștate, un al doilea set de pleoape și spate cocoșat

„Dacă nu facem nimic în acest sens, calitatea vieții scade la zero. Poluarea o să devină atât de gravă încât va începe să omoare oameni, ceea ce la rândul său va determina scăderea populației, mai mică decât era în 1990. În această etapă, în jurul anilor 2040-2050, viața civilizată așa cum o cunoaștem pe această planetă va înceta să mai existe”, potrivit Daily Star.

Profețiile supercomputerului sunt susținute de astronomul britanic Martin Rees, unul dintre distinșii astrofizicieni ai Regatului Unit. El prezice un viitor sumbru pentru omenire și susține că amenințările dezastruoase, precum schimbările climatice  și dependența de tehnologie, vor face dificilă supraviețuirea speciei umane.

Citește și: Când va avea loc Apocalipsa. Predicția Babei Vanga