Prin ce coșmar a trecut Andreea Bănică din cauza tatălui alcoolic: „Știam că vine. Auzeam cum ne înjură”

Andreea Bănică a avut parte de o copilărie marcată de evenimente triste, chiar traumatizante. Vedeta și-a pierdut părinții devreme, însă până acum nu a putut uita teroarea prin care a trecut din cauza tatălui alcoolic.

06 dec. 2023, 16:41
Prin ce coșmar a trecut Andreea Bănică din cauza tatălui alcoolic: „Știam că vine. Auzeam cum ne înjură”
Prin ce coșmar a trecut Andreea Bănică din cauza tatălui alcoolic: „Știam că vine. Auzeam cum ne înjură”

Andreea Bănică a trăit mai mult fără părinții săi, decât cu ei. Tatăl artistei avea probleme grave cu alcoolul și a murit subit, împins de unul dintre prietenii lui de pahar. Mama vedetei s-a stins și ea din viață, doi ani mai târziu, răpusă de cancer.

Citește și: Andreea Bănică face mișto de Dana Budeanu. Cântăreața nu s-a putut abține: „Duceți-vă în munți”

Andreea Bănică, dezvăluiri despre calvarul din familie

Aceste întâmplări au marcat-o pe Andreea Bănică și, în ciuda relației disfuncționale pe care a avut-o cu părinții săi, le simte lipsa celor care i-au dat viață, mai ales de sărbători.

„Mi-aș dori acel Crăciun în care măcar o dată să îi mai am pe ai mei. Aveam 21 când a murit tatăl meu și 23 când a murit mama mea. Între a murit bunicul. (…) Câțiva ani m-am cufundat în muncă și m-am mințit pe mine că sunt bine, și a fost bine până la urmă. (…) Când începe decembrie, îmi lipsesc ei, deși am cea mai frumoasă familie și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta. (…) Dar prin asta trec de sărbători, de Crăciun, de Paște, Sfântul Andrei nu îți spun cum e pentru mine. (…) Eu stau să îmi veghez copiii, dar pe mine nu mă mai veghează nimeni. (…) Am înțeles demult ce înseamnă să fii singur pe lume”, a declarat Andreea Bănică în emisiunea La Măruță, de la PRO TV, în urmă cu câțiva ani.

Andreea Bănică are o poveste de viață extrem de tristă, deși în public afișează mai mareu un zâmbet larg. Tatăl alcoolic le-a făcut adolescența un calvar vedetei, mamei și surorii sale.

„El a dezvoltat o pasiune pentru băutură și de aici au plecat toate necazurile în casă și în familie, cu bătăi, cu plecări de acasă, cu mama prin parcuri, cu ascunzișuri prin verdețuri, cu căutări, cu poliție. Erau niște momente groaznice. Era și bolnav, avea un vas de sânge la cap care nu lăsa creierul să se oxigeneze și de asta avea interzis alcoolul, iar el tocmai asta făcea. A început să bea din cauza faptului că a pierdut o afacere importantă”, a mărturisit Andreea Bănică în cadrul podcastului Ilincăi Vandici.

Recent, vedeta a povestit despre cum arăta viața ei, cuprinsă de frică și rușinea din cauza tatălui său.

„Știam că vine, îl auzeam că de la etajul 1 până la 4 fiind foarte mare ecou la cum erau făcute blocurile, auzeam cum ne înjură și cum ne face, noi care eram, pe mine, pe mama mea și pe sora mea. Noi care eram sfintele sfintelor. El așa ne-a crescut. Am avut parte de toată libertatea din lume, ne făcea cu ou și cu oțet pe mine și pe mama, auzeau vecinii, îmi era atât de rușine și mă gândeam: Doamne, ce-o spune vecinul? Tanti Coca, tanti nu știu care. Aveam 15-16 ani”, a mai povestit Andreea Bănică în cadrul unei emisiuni.

În cadrul unei emisiuni televizate, Andreea Bănică a declarat că tatăl ei a murit tocmai din cauza băuturii, dintr-un accident. Și deși dependența lui îl făcea să își schimbe comportamentul și să fie violent, Andreea Bănică susține că a învățat multe de la el.

„Dacă mergea cu mine la vreun festival sau eveniment unde cântam și lua un pahar de vin, mă făcea de râs, mă jignea în fața tuturor. A fost violent cu toate trei. Era groaznic, dar știam că este bolnav. Tocmai de aceea a și murit. A murit într-un accident. A venit băut de la o întâlnire cu niște bărbați, a venit pe stradă, s-a certat cu cineva și persoana aceea i-ar fi dat un brânci și a căzut cu capul de bordură. S-a întâmplat asta dintr-un accident, acea persoană n-ar fi recunoscut. A venit salvarea abia a doua oară, n-au vrut să-l ia la spital pentru că era băut, ceea ce e anormal, eu n-am avut putere să mai fac nimic, să scormonesc și să scot la iveală ce s-a întâmplat”, a mărturisit artista.

La doar doi ani de la moartea tatălui său, o altă tragedie s-a năpustit asupra artistei. Mama ei a decedat în urma unui cancer esofagian.

„Mama a murit după ce a murit tatăl meu. După doi ani, mama s-a îmbolnăvit de cancer esofagian. A fost cred prima femeie din România care a murit de cancer esofagian. Într-un an s-a stins. Eram pe val atunci, aveam așa mare succes. Dimineața mă duceam la mama la spital, plângeam, și seara cântam. Am avut noroc cu Lucian, care mi-a fost soț, soră, amant, tot. A avut grijă de mine și de banii mei”, a mai spus artista în emisiunea „La cină”, de la Digi 24.

Într-un alt podcast, Andreea Bănică a vorbit despre traumele care au marcat-o în copilărie.

„Am crescut cu certuri, cu scandaluri, cu bătăi. Atunci când cântam despre cer, trebuia să arăt cer. Dacă nu arătam cer și arătam pământ din greșeală, nu vrei să știi cum mi-o luam. Multe din aceste lucruri m-au ajutat ca om, m-au făcut puternică, dar în același timp mi-au creat frustrări și probabil că, la un moment dat, trebuia să apelez și eu la un specialist, care să mă ajute să trec peste acea perioadă. Nu am avut timp. Sunt foarte multe adunate și e foarte greu. Trebuie foarte mult timp pentru asta”, a mărturisit Andreea Bănică, în cadrul podcastului Alexandrei Ungureanu.

Citește și: Andreea Bănică, criticată de fani pentru ținuta sa ‘indecentă’: „Doamne ferește, cum poți intra în biserică așa?”