Principele Nicolae, la primul Revelion în România VIDEO

Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills este fiul Principesei Elena, cea de-a doua fiica a regelui Mihai. S-a născut în 1985 la Geneva în Elveţia, iar copilăria şi-a petrecut-o în nordul Angliei. Prinţul s-a stabilit aici în urmă cu patru luni si a însoţit familia regală la Săvârşin.

RomaniaTV.net
02 ian. 2013, 14:42
Principele Nicolae, la primul Revelion în România VIDEO

Prinţul s-a alăturat familiei regale care a petrecut sărbătorile la castelul de la Săvârşin. Alături de regele Mihai şi principesele Margareta şi Maria, Nicolae a întâmpinat colindătorii veniţi la castel şi a mers la slujba de Crăciun de la biserica din localitate. Totodată, familia regală a împărţit 300 de daruri pentru familiile nevoiaşe din Săvârşin.

Prinţul s-a stabilit definitiv în România în septembrie anul trecut şi a început să înveţe limba română. În 1992, pe când avea doar 7 ani, l-a însoţit pe bunicul său, regele Mihai, într-o vizită în România. A fost imediat îndrăgit, iar presa de la acea vreme l-a numit Nicolae cel Mititel.

Tatăl principelui Nicolae, Medforth-Mills, a fost medic şi oficial ONU. Prinţul mai are o soră de 23 de ani, principesa Elisabeta Karina. Când a împlinit 25 de ani, prinţul Nicolae a primit într-o ceremonie solemnă de la palatul Elisabeta, titlul de Alteţă Regală.

În 2011, regele Mihai a rupt orice legătură cu Casa de Hohenzollern, impunând o nouă modalitate de succesiune la tron. Legea salică, potrivit căreia tronul se transmite exclusiv pe linie bărbătească a fost înlocuită, astfel încât moştenitor la tronul României a fost desemnată principesa Margareta, fiica cea mare a regelui Mihai.

În ordinea succesiunii, după principesa Margareta urmează sora ei Elena, fiul acesteia prinţul Nicolae şi sora lui principesa Elisabeta Karina, apoi cea de-a treia fiică a lui Mihai, Irina. Ca şi bunicul său, prinţul Nicolae are o pasiune comună pentru maşinile de teren. A urmat şi un curs de bucătar, a fost chelner şi a jucat ca figurant în câteva filme.