Prinţul Philip a fost externat, după 28 de zile de spitalizare. Cum arată soţul Reginei, cu trei luni înainte să împlinească 100 de ani

Prinţul Philip, soţul în vârstă de 99 de ani al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a fost externat marţi, la o lună după ce a fost spitalizat la Londra pentru tratarea unei infecţii şi după ce a suportat cu succes o intervenţie chirurgicală cardiacă.

16 mart. 2021, 17:19
Prinţul Philip a fost externat, după 28 de zile de spitalizare. Cum arată soţul Reginei, cu trei luni înainte să împlinească 100 de ani

Ducele de Edinburgh s-a întors la Castelul Windsor, situat la vest de Londra, unde locuieşte alături de regina Elisabeta a II-a, după cum scrie Daily Mail. Prinţul Philip, duce de Edinburgh, a fost internat pentru prima dată pe 16 februarie la King Edward VII Hospital din Londra pentru tratarea unei infecţii.

La începutul lunii martie, el a fost mutat la spitalul St. Bartholomew din capitala britanică, unde a suportat cu succes o intervenţie chirurgicală realizată pentru a trata o afecţiune cardiacă.

Prinţul Philip a doborât în 2009 recordul de longevitate al consorţilor monarhilor britanici, deţinut de Charlotte, soţia regelui George al III-lea. El s-a retras din viaţa publică în august 2017, după ce a onorat peste 22.000 de angajamente publice oficiale de la ascensiunea pe tron a soţiei lui, în 1952.

Citeşte şi Prinţul Philip a fost operat. Se confruntă cu o problemă cardiacă: „Va rămâne în spital”

Prinţul a fost spitalizat în mai multe rânduri din 2017, cel mai recent în decembrie 2019 pentru ”probleme de sănătate preexistente”.

În ianuarie 2019, Philip a fost implicat într-un spectaculos accident rutier după ce automobilul pe care îl conducea, un model Land Rover, s-a răsturnat în urma coliziunii cu un alt vehicul care ieşea de pe o alee a domeniului Sandringham. Prinţul nu a fost rănit, dar a renunţat apoi să se mai urce la volan.

Citeşte şi Prinţul Philip, soţul Reginei Elisabeta a II-a, transferat la un alt spital din Londra. Îngrijorări mari cu privire la starea sa de sănătate

Din cauza pandemiei de coronavirus, prinţul Philip şi-a petrecut o mare parte din ultimul an în izolare la palatul Windsor, alături de regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani, singura ieşire fiind un sejur estival la castelul scoţian Balmoral, una dintre reşedinţele regale.

Prinţul Philip, la externare:

Prinţul Philip, la externare


loading...
Partenerii noștri